RV Scaldis nieuws

De wedstrijd

Annuleren Ganze Regatta 2021

Sinds eind oktober 2020 is de commissie Ganze Regatta hoopvol, flexibel en creatief  aan de slag gegaan met de voorbereidingen van onze wedstrijd in maart.  

Dankzij onze roeisport zijn we echte duursporters, die veel kunnen incasseren en lang volhouden. Alleen is deze Covid periode geen lange training meer, maar een extreme marathon geworden. Zo’n monstermarathon is (net als topsport) schadelijk voor de gezondheid en dat is een te grote hindernis gebleken .

De commissie heeft daarom helaas moeten besluiten de wedstrijd niet door te laten gaan. Door alle beperkingen zouden we de wedstrijd dusdanig aan moeten passen, dat het totaal niet meer lijkt op alles wat onze wedstrijd zo bijzonder maakt. Dan maar liever een editie laten passeren en er volgend jaar weer in volle glorie staan.

Wij hopen sponsoren, deelnemers, leden/vrijwilligers, kamprechter, reddingsbrigade en toeschouwers weer te zien in 2022 bij onze 18e editie van de Ganze Regatta.

Met sportieve groet,

De commissie Ganze Regatta

Antoinette, Karine, Leonie, Marit, Tamar

 

 Maart 2022 wordt de 18e GANZE REGATTA in Goes gehouden. Wij nodigen u van harte uit om deel te nemen aan dit evenement, een jonge maar leuke wedstrijd aan het begin van het roeiseizoen.

De GANZE REGATTA is een tijdsrace over 4,3 km op het Goese Sas, de start is in de oude haven van Goes en de finish ligt aan de boorden van de Oosterschelde. Tevens is er een wedstrijd voor aangepast roeien en junioren over 2km.

De volledige uitnodiging van de 16e Ganzeregatta met aanvullende informatie kunt u hier vinden.

Op deze dag zal ook om het ZEEUWS KAMPIOENSCHAP gevaren worden in alle categorieën. Voorwaarde om aan dit kampioenschap deel te nemen zijn: alle roeiers moeten lid zijn van een Zeeuwse Roeivereniging of alle roeiers (incl. stuur) moeten geboren zijn in Zeeland. (Legitimatie bij inschrijving is verplicht).

 

LET OP: opgeven voor de maaltijd na de wedstrijd kan bij inschrijving (KNRB) en via ganzeregatta@rvscaldis.nl

 

Parcours