RV Scaldis nieuws

Nieuws

25 Jun 2017

Markregatta sluit voorjaar wedstrijd seizoen af.


Zaterdag 24 juni namen Ellen & Hans deel aan al weer de 11de Markregatta. Dit maal beiden in de skiff. Ellen roeide in het eerste blok naar een mooie tweede plaats en kwam na 5 km slechts 6 seconden te kort voor de winst. Hans is 13 van 23 geworden. En tweede in zijn leeftijdscategorie. Slechts 3 seconden achter de winnaar.

Categorie: General
IMG_8189.jpg

BREDA – Markregatta zo heet de roeiwedstrijd die op zaterdag 24 juni wordt gehouden op de Mark te Breda.

Roeivereniging Breda organiseert de Markregatta, een spetterende tijdsrace over vijf kilometer, dit jaar voor de 11de keer. De start vindt precies plaats onder de HSL/ A16-brug. Als dat geen inspiratie is voor een snelle tijd! Uniek aan deze roeiwedstrijd is dat steeds twee boten boord aan boord worden weg gestart. Pas na 200 meter, als de boten onder de brug uitkomen, zien ze hun positie ten opzichte van de tegenstander.

De wedstrijd

De wedstrijd bestaat uit twee heats; er wordt gestart om 12 uur en om 15 uur. Inschrijvingen zijn mogelijk in een keur aan boten in wisselende samenstellingen. We verwachten roeiploegen uit het hele land en meestal ook een aantal buitenlandse ploegen. Het is een wedstrijd voor jong en oud, van ervaren wedstrijdroeiers tot aanstormende talenten, van gladde skiffjes tot stoere 8-en.

In aansluiting op het bekende Bourgondische karakter van Breda wordt ook aan de ambiance van de wedstrijd naast en rondom de baan veel aandacht besteed, waardoor het ook voor niet-roeiers langs de Mark bijzonder goed toeven zal zijn. Het publiek heeft een goed uitzicht op de finish vanaf het balkon van het fraaie clubhuis van Roeivereniging Breda tegen het prachtige decor van het landschap van de Mark en de Grote Kerk van Breda. Kortom 24 juni 2017 wordt typisch een dag waarop de thuisblijvers ongelijk zullen krijgen!

Meer informatie

Zaterdag 24 juni van 12.00 t0t 17.00 uur. Bredaseweg 30, 4844 CL Terheijden. Meer informatie is te vinden op de website van Roeivereniging Breda: www.rvbreda.nl en www.markregatta.nl