RV Scaldis nieuws

Nieuws

3 okt 2017

Zeeroeien


Ieder lid kent hem wel:  The Vin, die grote blauwe boot, speciaal geschikt voor het roeien op zee en open water. Omdat roeien op open water en dus ook op de Oosterschelde echt totaal iets heel anders is dan het roeien op onze eigen vertrouwde kanaal werd in het voorjaar van 2016 door de commissie zeeroeien een cursus “stuurman/vrouw Oosterschelde” georganiseerd.

Categorie: General
IMG-20170903-WA0006.jpg

Onder de bezielende leiding van Robert de Bourgraaf  leerden de cursisten op enthousiaste wijze alles over getij, weer en wind, reglementen, en natuurlijk niet onbelangrijk: hoe een tocht op de Oosterschelde te plannen en wat daarbij allemaal komt kijken.

De praktijkdag liet helaas echter even op zich wachten maar in juli en augustus van dit jaar deden Folkert Tegelberg, Monica Lamse en ondergetekende examen bij Wim Terporten en behaalde het brevet schipper. Zij maakten direct van hun bevoegdheid gebruikt door al enkele tochtjes naar Wemeldinge en Colijnsplaat te maken.

Ad van der Pennen en Charlie Somers gaan op korte termijn op voor hun examen. Zij zullen straks de plaatsen van Robert de Bourgraaf en Wim Terporten overnemen en dan samen met Han van der Vet de zeeroeicommissie vormen.

Karine