RV Scaldis nieuws

Nieuws

12 Nov 2017

36e editie Lingebokaal in Leerdam


Afgelopen zaterdag is op de Linge de 36ste editie van de Lingebokaal gehouden. Vanuit alle windstreken zijn amateurroeiers komen strijden om de snelste tijd over ruim 6 kilometers te roeien. De 157 ploegen van 46 verschillende verenigingen verschenen zaterdag aan de start voor hotel 'Aan de Linge' in Kedichem. Dankzij een geoliede organisatie verliep de dag probleemloos en waren de deelnemers lovend over de inzet van alle vrijwilligers.

Categorie: General
23518824_904207706400858_2104121416053962046_n.jpg

De roeiwedstrijd wordt jaarlijks georganiseerd door Roeivereniging Leerdam. Het is inmiddels een populair evenement in de roeiwereld vanwege het mooie roeiwater, maar vooral ook door de goede organisatie. Voor de fanatieke roeiers was het dankzij het meevallende weer en de altijd gemoedelijke sfeer een groot succes. Vanaf zeven uur in de ochtend waren de eerste ploegen bezig hun boten klaar te maken voor ze het water op konden gaan. De Lingedijk was ter hoogte van de roeivereniging afgesloten zodat er voldoende ruimte was voor alle boten en botenwagens. Om 8 uur 's morgens werd de eerste boot te water gelaten en ging alle ploegen van de heat 1 het water op. De Dames2 uit Breda zijn dagwinnaar en hebben de Leerdammer kaas gesponsord door Royal Bel Leerdammer gewonnen.

Dat de deelnemers enthousiast zijn over de organisatie en het roeiwater blijkt uit de reacties die RVL krijgt. "Jullie weten op de dag zelf alles op rolletjes te laten lopen. En dan t mooiste. Het leek wel of er training was gegeven in klant/roeier vriendelijkheid. Steeds werd succes en plezier gewenst door vrijwilligers." Ruim 80 vrijwilligers hebben meegeholpen. Zoals alle jaren waren de vlotpuppies (onze jeugdleden) hard aan het werk om de riemen en schoenen te brengen en halen voor de roeiers. De roeiers kregen bananen en drinken terwijl zij lagen te wachten in Kedichem bij de start. Bijkomen en opwarmen kon in het gezellige kantine waar naast warme chocomelk ook vlaaien van Bakkerij Bart uit Leerdam verkrijgbaar was.

Roeivereniging Leerdam is gezellige vereniging met circa 200 leden, gelegen op een prachtige locatie aan de Linge en een schitterend botenpark. Voor meer informatie: https://www.rvleerdam.nl/

bron: NieuwsbladGeldermalsen.nl

Voor Scaldis starten 2 ploegen een H4* met Hendrik, Kees, Johan, Charlie en stuurman Ad zij roeiden in een tijd van 25.35. De mix2x met Ellen & Hans deden er 26.08 over. Beide ploegen waren laatst in eigen categorie. Kleine kantekening hierbij is dat de meeste winnaars in de eerste 2 blokken zaten omdat de wind wat gedraaid was halverwege de middag.

Allover was de mix2x  60 van 157  en de H4* 140 van 157. 

Leuke film met de Scaldis heren 4 die een acht in haalt

uitslagen

allover dagprijs