Roeiverbod skiff en C1 in verband met watertemperatuur
RV Scaldis nieuws

Nieuws

19 nov 2017

Suikerrace 2017: 5 blikken en een beker mee naar Goes


Ellen wint dames skiff veld. Combi 4* met Harald (Binnenmaas), Sabina (de Hertog), Ellen, Hans en stuurvrouw Maaike (Binnenmaas) winnen mix4* werkelijk, gecorrigeerd en bovendien de snelste mix ploeg van de dag. Geen mix2, mix8 of 4x tegen opgewassen. Goed voor 2 blikken en een schitterende beker.

Categorie: General
20171119_174531.jpg

In blok 1 starten de dames skiffs deze keer voor de heren skiffs. Op het onderstaande filmpje kan je zien dat Ellen in een beheerst tempo van start gaat. Na 1 km begint het heren veld in te lopen. Zij werken als hazen voor haar. Het laatste gedeelte van het filmpje is halverwege (3,5 km) genomen. Mooie lange halen in tempo 29. Verdiende eerste plaats met meer dan een minuut voorsprong op nummer 2 (9 van 68 allover). In blok 2 starten we als gelegenheids vier. 7 km oproeien om aan elkaar te wennen. Dit voelde nog erg wiebelig. Dan de race zelf. Wind mee. Harald onze slag draait heel de race een tempo 29, dat voelt goed een geeft voldoende bootsnelheid. Omdat we er vanuit gaan dat er met leeftijdcorrectie gewerkt wordt halen we de oudere ploegen vrij snel in. Eerste na 1250 meter en de tweede op 1800 meter. En dan nu maar zo hard mogelijk door om zo veel mogelijk uit te lopen. Zelf nog voldoende over voor een goede eindsprint. Schitterend resutaat blijkt achteraf. (18 van 68 allover)

FOTO'S SUIKERRACE   Uitslagen allover

 foto's   Scaldis deelnemers

http://internetbode.nl/beveland/roeivereniging-scaldis-succesvol-op-28e-suikerrace-309137

Volgende week zondag 26 november start Scaldis de Beatrix Winter Race in Eindhoven. Dan in een D2x en Heren skiff. Dit wordt de laatste echte wedstrijd voor dit jaar. Hopelijk kunnen we in de winter maanden nog aan competities mee doen.