RV Scaldis nieuws

Nieuws

14 Sep 2009

Dames zeer succesvol op IJselregatta


De dames C4x+ was de sterkste ploeg in hun klasse op de IJselregatta tussen Zutphen en Deventer. Ook de andere twee boten, een heren 4x+ en een MixC4x+ hebben de eer van Scaldis hoog gehouden.
Categorie: General
Voor het eerst in de Scaldis geschiedenis hebben er ploegen meegedaan aan de 17km lange IJselregatta beginnend in Zutphen en eindigend in Deventer. Dat betekende een erg lange rit naar Zutphen. Maar zo vroeg op de zondagochtend was er gelukkig weinig verkeer op de weg dus waren alle teams ruim optijd klaar om het ruime sop te kiezen.
En soppen was het. Want met een sterke stroming, tegen wind, af en toe een bui en de nodige vracht en pleziervaart waren er voldoende golven op het water het water regelmatig over de rand te doen slaan.

De dames C4x+ met Sandrine, Hilde Carla, Suzan en als Stuur Anne, mochten door een laatste wijziging van boottype als eerste starten. Kort daarop gevolgd door de MixC4x+ bestaande uit Frans, Ellen, Peter, Marjolijn en met Jeanneke aan de touwtjes. Een eind verder in het veld starten als laatste van de Scaldis boten de heren 4x+ met Jan, Charlie, Hans, Thijs en een geleende stuur 'Toon' van Daventria.

Het weer was enorm wisselvallig. Flinke buien met windvlagen gevolgd door blauwe lucht met zon maakte van de toch al verraderlijke IJsel een ware hindernis baan. Een hindernis baan van 17km wel te verstaan. 
Bij de finish bleek dat vooral de heren 4 daar het meeste last van had gehad. De stoere mannen vonden het niet nodig om de boot van enige water kering te voorzien, ondanks dat de Beuk toch niet heel hoog op het water ligt. Dit resulteerde er in dat de boot eenmaal aangekomen in Deventer 1 man extra aan boord hadden, in de vorm van water wel te verstaan. Er stond zeker 5 cm water in de boot en de golven waren niet ver verwijderd meer van de rand.

Na een heerlijke douche om al dat koude rivier water van je af te spoelen (en hier en daar een koeienvlaai) was het tijd voor een glaasje bubbels en andere versnapering, terwijl we wachten op de uitslag.
Die uitslag werd nog al een verrassing, want helemaal niet verwacht kwamen daar ineens de woorden: ‘winnaar in de Dames C4x+ is het team met nummer 57 Scaldis uit Goes’ Je kan je de reactie van de Dames wel voorstellen…

   Dames in de PZC

Zij hebben in hun veld uiteindelijk gewonnen met een tijd van 1uur 11min en 54 sec in een veld van 12 boten. De MixC4x+ had een tijd van 1uur 11min en 40sec en was daarmee 4de in hun veld van 11 boten. De heren werden 3de in hun veld van 5 met een mooie tijd van 1uur en 6min exact.
Na een heerlijke Italiaanse pasta maaltijd was het daarna tijd om weer de lange weg terug naar Goes aan te vangen. 

Voor iedereen. Deze wedstrijd is een echte aanrader. Zeker in de gladde Overnaadse Beuk!!!


Voor nog meer foto's dankzij Hans:

Of ons eigen foto album dankzij Carla en Hilde: