Roeiverbod skiff en C1 in verband met watertemperatuur
RV Scaldis nieuws

Nieuws

5 feb 2018

De Markcompetitie van Roeivereniging Breda


Een fijne manier om de wintermaanden door te komen en zo af en toe eens lekker ongeremd hard te gaan! In een reguliere training gaan de registers vaak toch niet tot de max open. Maar wat is dat nu de Markcompetitie??

Categorie: General
MClogo1718.png

Gedurende de wintermaanden wordt er op de RV Breda een competitie van 6 wedstrijden georganiseerd over 4,8 km, waarbij iedere roeier(ster) alleen of in een ploeg individueel per wedstrijd op basis van het resultaat punten kan bemachtigen. De prestaties worden door correctiefactoren vergelijkbaar gemaakt. Er wordt op grond van drie kenmerken gecorrigeerd: boottype, leeftijd en geslacht. Iedere wedstrijd in de competitie mag en kan in andere boten en/of ploeg-samenstellingen gevaren worden. Er is per wedstrijd een uitslag op gecorrigeerde tijd met een winnaar en diverse aanmoedigingsprijzen.

De wedstrijden zijn tijdraces met vliegende start (in de volgende boottypes 1x 2x 2- 4x- 4x+ 4- 4+ en 8+). Startverschil ca. 15 sec. Oplopende boten hebben voorrang. Winnaar van de wedstrijd is die boot die via de omrekeningsfactoren de snelste tijd heeft behaald. Iedereen start achter elkaar in een volgorde die inhalen zoveel mogelijk voorkomt.
Omdat het geen officiële wedstrijd is, maar een ‘training met tijdwaarneming’ is er geen stremming van de Mark tijdens de wedstrijd, tijdig kijken en eigen wal varen is daarom noodzakelijk.

Scaldis is bij de laatste editie van 3 februari vertegenwoordigd in een mix4x combi met Binnenmaas en Hertog. Op het filmpje zie je een impressie van de wedstrijd.