RV Scaldis nieuws

Nieuws

30 mrt 2018

Roeien voor bedrijven op het kanaal van Goes


De Goese Roeivereniging Scaldis organiseert in het voorjaar 2018 voor het eerst in haar bestaan roeien voor bedrijven met als afsluiting een heuse Bedrijvenregatta. Vanaf begin april tot 9 juni zullen teams van de deelnemende bedrijven 1 avond per week les krijgen van ervaren roei instructeurs om de vaardigheid van een technische sport als roeien zo goed mogelijk eigen te worden.

Categorie: General
CugBWBfXEAE8TeX.jpg

Op zaterdag 9 juni vindt de wedstrijd plaats op het kanaal van Goes naar het Sas, waar het winnende team mag gaan pronken met de wisseltrofee. De wisseltrofee wordt beschikbaar gesteld door de hoofdsponsor ADESCO, senior consultants op het gebied van veiligheid, kwaliteit en milieu .


De deelnemende bedrijven zijn DE GEMEENTE GOES, HET GORS, HET OSTREALYCEUM EN SCHOLENGROEP PONTES. Scholengroep Pontes zet 1 team in. Zowel de Gemeente Goes als het Gors en het Ostrealyceum zullen met 2 teams de roeivaardigheid gaan aanleren en uiteindelijk uitkomen op de Regatta op zaterdag 9 juni.

Het zal naar verwachting een hilarisch spektakel worden, omdat de leden van de teams weinig of geen roei ervaring hebben. Net als bijvoorbeeld skiën vergt roeien eigenlijk nogal wat oefening, omdat het een zeer technische sport is. Bovendien is het belangrijk, dat de leden van elk team op elkaar ingespeeld raken, zodat ze uiteindelijk allemaal op hetzelfde moment dezelfde roei halen gaan maken. U snapt wel, dat dit niet zonder slag of stoot gaat.

Wij hopen dat deze activiteit veel belangstelling zal krijgen, zowel gedurende de trainingen als de uiteindelijke wedstrijd.

Massagepraktijk FEEL FIT & GO uit Goes gaat de teams belonen met gratis ontspannende stoelmassages als prijs voor het beste, meest enthousiaste en meest sportieve team.


Als u belangstelling hebt om naar de trainingen of de wedstrijd te komen kijken , bent u van harte welkom. Het adres van de Roeivereniging Scaldis is:
Westhavendijk 1, 4463 AD Goes (Parkeren is mogelijk aan de overzijde bij de parkeerplaats sportvelden Goes)
De trainingen vinden vanaf dinsdag 3 april tot zaterdag 9 juni plaats op dinsdag- en donderdagavond vanaf circa 18.00 uur.
Over de aanvang van de wedstrijden op zaterdag 9 juni zullen u op een later moment verder informeren. Meer info volgt via de site.