RV Scaldis nieuws

Nieuws

19 nov 2018

Winst op de Suikerrace


Zondag 18 november vond de 29e editie van de Suikerrace plaats. Een race over 7 km op de de Nieuwe Roosendaalse Vliet. Een zeer geslaagde, enigszins koude editie met mooie strijd en prachtige omstandigheden. Voor Scaldis starten een Heren dubbel twee met Ronald de W en Hans. Ellen startte met Sam van RV Binnenmaas in het Mix2 x veld. foto's

Categorie: General
45942956961_585478f2a2_o.jpg

Voor Ronald was het zijn tweede wedstrijd en zijn eerste wedstrijd in een dubbel twee. Na de afgelopen maand slechts drie keer samen geoefend te hebben moest het gebeuren. In het eerste blok starten we als tweede in een blok van vier. De start was goed en met tempo 30 liepen we de eerste km uit op nummer drie. Na 1,5 km kwam de boot die als vierde gestart waren voorbij in tempo 35. Dit bleken achteraf de winnaars. Ondertussen werden wat dames dubbel tweeën ingehaald en zelfs een gladde heren vier. Na 5 km werden we ook ingelopen door de heren twee die achter ons is gestart. In de laatste km weten ons tempo goed vast te houden in een tijd van 29.54 halen we de finish. Goed voor een zesde plek in een veld van acht. Met een snelheid van 14 km p.u. zijn we redelijk tevreden. En de 10 familieleden die met ons meegefietst zijn hebben genoten.

In het tweede blok starten Ellen & Sam. Zij worden vanaf de start op gejaagd door een snelle mix2 uit Duitsland. Die uiteindelijk na 6 km voorbij komen. Echter 28min13 is ruim voldoende om met leeftijdscorrectie het veld te winnen en bovendien de beker te ontvangen voor de snelste mix ploeg.

Allover: mix2x 7van 77. H2x 41 van 77

Wederom een enorme mooie wedstrijd dag die afgesloten wordt met een diner in D`anvers in Goes.

Volgende week starten we de Beatrix Winterrace in Einhoven

En 16 december starten we HET UUR