RV Scaldis nieuws

Nieuws

23 nov 2018

WORLD ROWING AWARD VOOR ANNIKA & CORNE


BERLIJN - Goesenaar Corné de Koning en zijn partner Annika van der Meer hebben vrijdagavond in Berlijn een grote ereprijs gekregen. Bij het prestigieuze World Rowing Awards Diner werden ze uitgeroepen tot  ‘Aangepaste roeiploeg van het jaar’.  http://www.worldrowing.com/athletes/world-rowing-awards

 

 

Categorie: General
46521585_1197894907031354_8149027959655628800_n.jpg

Bij het gala in de Duitse hoofdstad werden de beste valide en invalide roeiers van 2018 gehuldigd. In zes categorieën waren drie genomineerden. De Koning en Van der Meer hadden een Franse skiffeuse en een Brits kwartet als concurrenten. De prijs ging dus naar de Nederlanders, die daarmee hun sublieme jaar bekroond zagen worden.

Het hoogtepunt voor De Koning en Van der Meer was hun wereldtitel in september in Bulgarije. In de gemengde klasse bleven ze in Plovidiv de andere deelnemers vér voor. En eerder in wereldbekerwedstrijden deden ze dat ook al.

In Berlijn waren De Koning en Van der Meer lijfelijk aanwezig. ,,We hebben dit jaar laten zien dat we in een goede vorm zijn. Nu moeten we dat doortrekken naar de Paralympics van Tokio", zei de Goesenaar in zijn dankwoord. ,,We zijn heel gemotiveerd en willen graag net zo dominant blijven.”

In 2017 pakten De Koning en Van der Meer in hun eerste samenwerkingsjaar ook al de wereldtitel. Bij het World Rowing Awards Diner in november in Londen grepen ze toen naast de ereprijs.

Bron: PZC sport