Clubdag zaterdag 31 augustus
RV Scaldis nieuws

Nieuws

29 nov 2018

Ellen & Marnix (VVR Gent) winnen Beatrix Winter Race Eindhoven


Zondag 25 november vond de jaarlijkse Beatrix Winter Race in Eindhoven plaats. De Beatrix Winter Race  is een achtervolgingsrace over 6 km op het Eindhovens Kanaal  voor wedstrijd- , veteranen, club- en juniorenploegen die zich voorbereiden op de nationale wedstrijden, clubvelden, juniorwedstrijden en ROW-evenementen. foto's

Categorie: General
20181125_181018.jpg

108 ploegen uit Nederland, België en Duitsland namen dit jaar deel aan deze editie. Voor Scaldis trainde Ellen vorige week in Gent om samen met Marnix in de mix2x te starten. Hoewel Marnix een dag voor de wedstrijd heel de dag ziek in bed lag en zich op zaterdagmorgen afmeldt. Komt pas zaterdagavond de verlossende WhatsApp dat hij het wel gaat proberen maar dan op halve kracht.

Zondagmiddag was het koud in Eindhoven het parcours loopt via een small kanaal door het bos. Voordeel hiervan is dat je geen last heb van wind en golven. En bovendien is er een fietspad is langs de baan. Coaches kunnen meefietsen. De mix twee had een super snelle start met een split van 1.45 gaan ze er als de brandweer vandoor om de concurrentie aan de horizon te zien verdwijnen. Echter na enkele km komen ze samen met een D4+ en een heren skiff af op een smalle brug waar je slechts 1 voor 1 door kunt. De wedstrijdleiding had zijn handen vol om de oplopende ploeg (onze mix2x) als eerste door de brug te kunnen laten roeien. Hiervoor onze dank. Verder was het een prima race na 6km racen was de tijd 25.03 beslist goed, gezien de tijden van de voorgaande jaren. Hans start in een groot heren skiff veld niet zijn snelste race dit jaar. Hij eindigt in een veld van 22 op plaats 19. Na het opruimen van de boten en een warme douche is het wachten op de prijsuitreiking. Helaas komt deze niet. De tijdwaarneming blijkt fout te zijn gegaan. Alle blikken en bekers worden opgestuurd.  Op de terug reis genieten we onder het genot van een hapje en een drankje na over weer een geslaagde wedstrijd bij café Kerkzicht in Zegge. En blikken alvast vooruit naar 16 december: HET UUR.

Blikken Klassement Scaldis vanaf 2009