Clubdag zaterdag 31 augustus
RV Scaldis nieuws

Nieuws

10 dec 2018

De Markcompetitie die niet doorging...


Zaterdag namen Ellen & Hans deel aan de Markcompetitie bij RV Breda. Dit maal in een 4x in combinatie met Harald & Sam van WSV Binnenmaas. Ondanks windkracht 5 was het water voor de roeivereniging relatief rustig. Echter na 2km en de eerste bocht oproeien stonden op de overige 3 km van het parcour redelijke golven en tijdens de windpieken zelfs schuimkoppen. Dit betekende dat je als skiffeur de nodige ervaring nodig had. Helaas ging het bij 1 skiffeur tijdens het oproeien niet goed.

Categorie: General
MClogo1819.png

Ondanks dat hierdoor de wedstrijd is afgelast hebben de meeste deelnemers om het hardst naar de finish geroeid. Zo ook onze 4x. Met startnummer 3 zijn we na 15 tellen achter de acht met nummer 2 gestart. De eerste 3 km stond de mee wind recht op de Mark. Onze vier liep hard met zoveel wind mee en deze golven is het de kunst om het technisch goed te blijven doen. Hoog scheren en optijd je druk blijven pakken. Op enkele snoeken na is de missie geslaagd. 4800 meter in 17.33.

Ondanks dat er geen uitslag was keren we met een goed gevoel na koffie en koek (van Maaike) terug naar Zeeland. Met deze omstandigheden een race roeien is spannend en leerzaam.

Op zondag 16 december 2018 wordt de roeiwedstrijd Het Uur georganiseerd op de Ringvaart tussen Amsterdam en Heemstede. Het concept van de wedstrijd is eigenlijk heel simpel: je vaart als ploeg een uur lang. Wie het verst komt, wint. Namens Scaldis zal Ellen dan een H4* sturen met Harald, Sam, Machiel en Collin.

Geschreven door Bestuur RV Breda:

Zaterdag 8 december waren de hulpdiensten in groten getale aanwezig bij roeivereniging Breda. Tijdens het oproeien bij de MC is één skiffeur omgeslagen. Deze persoon was na een kort medisch onderzoek in staat om zelf terug naar huis te gaan. Wat er precies gebeurd is en wat wij hiervan kunnen leren wordt onderzocht.