Clubdag zaterdag 31 augustus
RV Scaldis nieuws

Nieuws

4 mrt 2019

Lustrum editie Ganzeregatta een groot succes


Na maanden van voorbereidingen was het dan zo ver; de 15e editie van de Ganzeregatta.

Even leek het erop dat werkzaamheden aan de brug bij Wilhelminadorp een spelbreker zouden gaan zijn maar in goed overleg met de Gemeente Goes werden de werkzaamheden uitgesteld zodat we niet hoefden te klunen tijdens de race! Dan nog de start… Het zal jullie niet ontgaan zijn dat er ook op onze startplek gewerkt wordt aan een fietstunnel, maar ook daar hebben de plaatselijke aannemers hard gewerkt om de afgelopen week nog een stuk te betegelen zodat we ook gewoon vanaf dezelfde plaats konden starten…

Categorie: General
DSC06552a.jpg

Zou dan het weer nog een spelbreker kunnen zijn?! Vorig jaar lag er ijs op de wedstrijdbaan (dat zou dit jaar gelukkig niet zo zijn) en ook de wind nam in de dagen voor de wedstrijd gelukkig af, het beloofde een mooie wedstrijd te gaan worden! En dat werd het ook!

De eerste botenwagen werd vrijdag al op de parkeerplaats gesignaleerd en op zaterdagochtend stonden de eerste ploegen om 9.00 uur al in het clubhuis, klaar om van start te gaan. Onder genot van een verse kop koffie en een motiverend stukje taart bereidde een ieder zich op eigen manier voor.

Er werd geroeid in 2 Heats en er deden in totaal 59 ploegen mee waarvan 2 jeugdploegen. Twintig ploegen streden om het Zeeuws Kampioenschap. Ook kwamen er weer 2 Belgische ploegen in actie. De oudste deelnemer was 81 jaar en de jongste 11 jaar oud.

Voor Scaldis kwamen er dit jaar 13 boten in actie; skiffs, dubbel 2, C2, C3, C4, jeugd, gladde nummers en verschillende Mix-ploegen, soms ook gecombineerd met een andere vereniging. Ook werden een aantal boten van andere verenigingen gestuurd door ervaren Scaldianen. Er waren oude vertrouwde ploegen, maar ook nieuwe combinaties. Ervaren roeiers maar voor sommigen was dit ook de eerste wedstrijd en wat is het dan een mooie ervaring om met al die ploegen in de haven van Goes te wachten op het startsein!

Voor Scaldis werd er uiteindelijk 3x blik getrokken; Ellen werd in de skiff met een baanrecord Zeeuws Kampioen, Loes haalde door uitstekende stuurvrouw-kunsten stuurblik, en Hans en Ellen waren in een combi-ploeg met Binnenmaas/Honte/VVR de snelste in de Mix 4*.

Wat voor ons als nieuwe commissie zo prachtig was om te zien, was het volle enthousiasme waarmee deze wedstrijd door alle vrijwilligers werd gedragen! Binnen of buiten, in de regen en de kou; overal waren vrolijke gezichten vanuit Scaldis te zien. Velen van de maar liefst 67 vrijwilligers zijn het grootste deel van de dag aanwezig geweest en hebben daar waar nodig nog eens een extra helpende hand uitgestoken om deze wedstrijd een groot succes te maken! Veel lof daarvoor vanuit ons als commissie, maar ook veel complimenten vanuit andere verenigingen die de 15e Ganzeregatta als goede openingswedstrijd hebben ervaren! Dank jullie wel! Zonder jullie was er geen wedstrijd geweest!

We kijken terug op een hele mooie dag. De uitslagen en de foto’szijn op de website te vinden.

Groet,
Tamar, Leonie, Marit, Simone, Antoinette en Petra