wo 19:30 uur en za 10:00 uur. Jeugdroeien!
RV Scaldis nieuws

Nieuws

31 aug 2019

Annika en Corné winnen zilver op WK en plaatsen zich voor Tokyo 2020


Annika van der Meer en Corné de Koning zijn zojuist onttroond als parawereldkampioenen. Zij zijn verslagen door Lauren Rowles en Laurence Whiteley uit Groot-Brittanië. Dat zijn ook de regerende paralympische kampioenen.

 

Categorie: General
Zilver WK 2019.jpg

De oranje dubbel was sneller gestart dan de Britten maar werd door hun maximaal onder druk gezet. Circa 600 meter voor de finish passeerden de Britten. Van der Meer en De Koning hielden de schade beperkt tot een bootlengte. De Fransen werden derde. Vanwege de schuine tegenwind waren de banen anders ingedeeld. Nederland had een van de betere boeien.

Bron: www.nlroei.nl

Een prachtige prestatie van de Britse mix2 zonder twijfel. Echter de afgelopen week hebben Corné en Annika 3 finales meer dan de Engelsen gevaren en een Gouden en Zilveren plak in de skiff gepakt. Bovendien was het verschil op de finish slechts 1 boot lengte.

Volgend jaar Olympische spelen in Tokyo. Hier komt de focus 100 op de mix 2x te liggen. Hoe mooi zou het zijn dat Scaldis een Olympisch Kampioen zou mogen begroeten in 2020. Ik zie nog volop mogelijkheden. Annika & Corné hartelijk gefeliciteerd met jullie zilveren medaille en we zijn super trots op jullie

Hans