wo 19:30 uur en za 10:00 uur. Jeugdroeien!
RV Scaldis nieuws

Nieuws

12 nov 2019

Ellen wint het dames skiff veld op de Linge


LEERDAM • Op de Linge tussen Kedichem en Leerdam werd zaterdag de 38e editie van de Lingebokaal gehouden. De bokaal werd gewonnen door Viking uit Utrecht, de Coupe des Dames ging naar RV Rijnland uit Leidschendam. De achtervolgingswedstrijd wordt georganiseerd door Roeivereniging Leerdam, de vereniging verwelkomt elk jaar weer meer deelnemers. Meer dan 750 roeiers verdeeld over 181 ploegen uit heel Nederland verschenen zaterdag aan de start. Foto's Scaldis deelnemers

Categorie: General
Ellen winnaar D1x.jpg

Gemoedelijke sfeer

Voor de fanatieke roeiers werd het dankzij het weer en de altijd gemoedelijke sfeer een groot succes. Vroeg in de koude ochtend waren de eerste ploegen al vanaf zeven uur bezig hun boten klaar te maken voor ze het water op konden gaan.

De Lingedijk was ter hoogte van de roeivereniging afgesloten, zodat er voldoende ruimte was voor alle boten en botenwagens. Rond acht uur 's morgens werd de eerste boot te water gelaten en ging alle ploegen van het eerste blok het water op.

Er werd gestart vanaf Hotel aan de Linge in Kedichem.

Enthousiast
Dat de deelnemers enthousiast zijn over wedstrijd en organisatie blijkt uit de reacties die RVL krijgt. "Wat hadden jullie het ook dit jaar weer goed voor elkaar. Wat een luxe dat een tractor de botenwagen parkeert."

Veel vrijwilligers hielpen de hele dag mee. Ook dit keer was er lekkers van Bakker Bart en werd de prijs voor de dagwinnaar aangeboden door Leerdammer. De Leerdammer kaas werd gewonnen door De Waal uit Nijmegen. www.rvleerdam.nl

Alle Uitslagen   per veld. Ellen snelste dames skiff. BLIK 

Dagwinnaar na correctie. Ellen 21 van de 181. Hans 70 van de 181