RV Scaldis nieuws

Nieuws

7 dec 2020

Corona bulletin 7 december 2020; nu ook meermansboten!


NOC*NSF heeft het protocol voor de sport aangevuld met de alinea “Met gezond verstand geredeneerd kunnen bepaalde sporten wel beoefend worden ondanks het feit dat ze lijken te botsen met de [1,5 meter] regel.” Dit geeft naar mening van de KNRB de ruimte om, met toepassing van protocollen, weer te gaan roeien in meermansboten. 

Categorie: General

De onderlinge afstand van de roeiplekken en de locatie van de sportbeoefening (buiten) zijn hierin
belangrijke argumenten. Wat ook meespeelt is de naderende koude periode waarin het roeien in eenpersoonsboten ten koste van veiligheid (in de zin van omslaan, onderkoeling) kan gaan.


Wij hebben hierover contact gehad met de gemeente. De gemeente heeft aangegeven hier nu zelf geen toets op uit te voeren. De protocollen van de koepelorganisaties NOC*NSF en KNRB zijn daarom voor ons leidend en goed naleven en toepassen ervan is de te volgen koers. We vragen jullie te allen tijde voorzichtig te zijn en geen risico’s ten koste van gezondheid te nemen. De veiligheid t.a.v. corona blijft voorop staan. Met dit uitgangspunt geldt vanaf heden het volgende protocol bij Scaldis:

  • . Roeiers tot en met zeventien (17) jaar mogen roeien in alle boottypen.

. Roeiers van achttien (18) jaar en ouder mogen roeien in éénpersoonsboten.
. Roeiers van achttien (18) jaar en ouder mogen roeien in ongestuurde meermansboten (2-, 2x-, 3x-, 4-, 4x-).
. Roeiers van achttien (18) jaar en ouder mogen roeien in gestuurde meermansboten (C4x+) mits de slagplek vrijgehouden wordt (of als stuur en slag uit één huishouden komen).
. Ergometers mogen alleen buiten gebruikt worden.
. Loodsen, steiger en vlot: hanteer de 1,5-meter-regel, blijf thuis bij klachten, ontsmet contactpunten na gebruik, etc. Kortom, hanteer de RIVMrichtlijnen.
. De groepsgrootte bij trainingen is maximaal vier (4) personen per groepje (exclusief instructeur). Er mogen meer groepjes naast elkaar sporten zolang er meer dan 1,5 meter tussen de groepjes zit en de ruimte dit toelaat.
. Roeiwedstrijden en evenementen zijn niet toegestaan.
. Coaching is toegestaan.


Gesloten
• Kantine is gesloten; blijf niet hangen na het roeien
• Kleedkamers en douches zijn gesloten. De reparatieloods is geen vervanging hiervoor. Omkleden en douchen doe je thuis.
• Toiletten en veiligheidsvoorzieningen zijn toegankelijk.
• Roeiwedstrijden en evenementen zijn niet toegestaan.
Roeivereniging Scaldis volgt het sportspecifieke protocol voor de roeisport van de KNRB, gebaseerd op advies van het NOC*NSF. Hierin staan alle regels waaraan wij ons moeten houden. Alle informatie van de KNRB & corona is ook terug te vinden op hun website.

Nogmaals een dringend verzoek om de regels te volgen; alleen zo kunnen we blijven roeien.
Geniet ervan, veel roeiplezier!