RV Scaldis nieuws

Nieuws

16 dec 2020

Corona bulletin 16 december 2020 Nederland in lockdown;


De Corona-maatregelen van het kabinet zijn vergaand en ook voor het roeien betekent dat een stap terug. Gelukkig blijft roeien onder voorwaarden mogelijk. Vannaf vandaag het volgende protocol bij Scaldis: 

Categorie: General
131545416_5453858944631654_6704815226808606811_n.jpg

  Roeiers tot en met zeventien (17) jaar mogen roeien in alle boottypen.

 Roeiers van achttien (18) jaar en ouder mogen roeien in éénpersoonsboten.

 Roeiers van achttien (18) jaar en ouder komend uit 1 huishouding mogen roeien in ongestuurde twee

 Roeiers van achttien (18) en ouder mogen boegroeien (roeien met 2 roeiers en tussengelegen plek niet bezet; bij Scaldis is dit mogelijk in de aangepaste Herman Dorgelo en de Kromvliet). Aanmelden kan bij Nel Sandserse.

Ergometers mogen alleen buiten gebruikt worden.

 Loodsen, steiger en vlot: hanteer de 1,5-meter-regel, blijf thuis bij klachten, ontsmet contactpunten na gebruik, etc. Kortom, hanteer de RIVMrichtlijnen.

 De groepsgrootte bij trainingen is maximaal 2 personen per groepje. Er mogen meer groepjes naast elkaar sporten zolang er meer dan 1,5 meter tussen de groepjes zit en de ruimte dit toelaat.

 Roeiwedstrijden en evenementen zijn niet toegestaan.

Gesloten

• Kantine is gesloten; blijf niet hangen na het roeien

• Kleedkamers en douches zijn gesloten. De reparatieloods is geen vervanging hiervoor. Let op: Omkleden en douchen doe je thuis.

• Toiletten en veiligheidsvoorzieningen zijn toegankelijk.

• Roeiwedstrijden en evenementen zijn niet toegestaan.

Veiligheid op het water De temperatuur van het water blijft dalen; vanochtend was de watertemperatuur 7 graden. Neem de watertemperatuur in acht. Als je omslaat raak je binnen een paar minuten onderkoelt, raak je buiten bewustzijn en verdrink je

Lager dan 5˚ C: Geen skiff het water op als de watertemperatuur lager is dan 5˚C. (Uitgezonderd skiffeurs niveau 3 aan wie dispensatie is verleend)

Lager dan 12 ˚C: geen jeugd skiff en minder ervaren skiffeurs en dubbel 2 op het water. Enkel voor gevorderden (niveau 2 en 3) senioren skiffeurs en dubbel2. Skiffeurs met niveau 2 mogen alleen roeien als er andere roeiers of coaches in de buurt zijn. “In de buurt” is relatief, zorg dat je mede-roeiers aan te roepen zijn in geval van nood.;

Roeivereniging Scaldis volgt het sportspecifieke protocol voor de roeisport van de KNRB, gebaseerd op advies van het NOC*NSF. Hierin staan alle regels waaraan wij ons moeten houden. Alle informatie van de KNRB & corona is ook terug te vinden op hun website. Nogmaals een dringend verzoek om de regels te volgen; alleen zo kunnen we blijven roeien. Geniet ervan, veel roeiplezier! Het Bestuur