RV Scaldis nieuws

Nieuws

22 mrt 2021

Coaching in de skiff met windkracht 5


Zondag 21 maart hebben 8 leden deelgenomen aan een dag Skiff coaching door Ins & Outsrowing. Om 9 uur ging de eerste groep van vier het water op. Als locatie voor de training wordt gekozen voor het stuk tussen Wilhelminadorp en het Goese sas. Nadine gaf iedereen zijn persoonlijke aandachtspunten mee en maakte tussendoor diverse filmpjes. Met haar fietste Willem mee om foto's te maken. Hij zou zelf in het tweede blok starten. Na anderhalf uur diverse malen heen en weer te hebben gevaren zat onze eerste training  er op. 

Categorie: General
20210321_135504.jpg

Ondertussen was het behoorlijk winderig geworden. Bij het terug varen naar de vereniging blijkt het roeiwater tussen Wilhelminadorp en de vereniging  meer in de luwte te liggen. Rond half 11 was het de beurt aan groep 2 met Willem, Arno, Rudy en Ronald de W. Nadine coachte vanaf nu tussen de afslag rondweg en de brug van Wilhelminadorp. Doordat iedere deelnemer zijn eigen portofoon in de boot mee had is de zondagsrust voor de bewoners gegarandeerd. Bovendien komen de commando's die bij je oefeningen horen veel duidelijker binnen als je geconcentreerd met je oefeningen bezig bent. Wellicht een optie om dit ook aan te schaffen voor Scaldis.  Verder weer dezelfde aanpak als in blok 1, veel persoonlijke aandacht en tussendoor enkel filmpjes opgenomen. 

Helaas is een gezamelijke  video analyse niet mogelijk. Deze worden online gedaan vanaf de grote markt in Goes :) Het voordeel van filmen met deze wind is dat je perfect kan zien waar de roeier druk pakt in de haal een waar eventueel de druk weg valt. Kortom zeer technisch weer. Bovendien gaan we de dip dip dip oefening doen de tweede sessie (zie filmpje hieronder)

Rond half 3 beginnen de middag blokken, de wind neemt nog in kracht toe maar het schijnt de deelnemers niet te deren. Er wordt met veel focus aan de verbeter punten gewerkt. Rond half zeven vertrekken de laatste deelnemers tevreden naar huis. Was leuk om te zien dat iedereen technisch een stap kon maken en juist in de uitdagende omstandigheden open stond voor vernieuwing. Goed gedaan!

Foto's Blok 1 met dank aan Willem Webers

Foto's Blok 2