RV Scaldis nieuws

Nieuws

15 Mar 2010

De 11 stedentocht zoekt nog chauffeurs


De tocht gaat door!.......... tenminste de roeivariant dan toch!

Met het weer van de afgelopen tijd is de 11 stedentocht vaak onderwerp van gesprek geweest. De kans dat de schaatstocht doorgaat krimpt met de dag. Wat wel zeker is, dat de roeivariant doorgaat. En dat wij als Scaldis, sinds jàààààààààààren weer meedoen!

Categorie: General
De sfeer bij de roeitocht is vergelijkbaar met de schaatsvariant. Dus vele bruggen staan vol met juichende mensen, die iedereen (ook onbekenden dus) aanmoedigen. Tussen deelnemers is een gemoedelijke sfeer, het gaat immers voor de meeste deelnemers niet om de snelste tijd (wat bij elke andere wedstrijd natuurlijk wel mee speelt) maar het behalen van het felbegeerde kruisje. Deze sfeer maakt de happening één om nooit te vergeten.


Momenteel hebben 12 Scaldisleden aangegeven dat ze dit gezellige spektakel roeiend willen meemaken. En onder het mom van: "je moet erbij zijn geweest" moedig ik elke gezellige roeier met een conditie aan om ons te vergezellen. Daarnaast hebben we nog een paar chauffeurs nodig.

Dit jaar wordt de 25ste editie van de Friese 11stedentocht geroeid, op 14 en 15 mei (weekend van Hemelvaart). Dit is een estafettewedstrijd over 210 km die wordt geroeid in 100 C2 boten en Wherries. Dit jaar is de wedstrijd voor het eerst, als proef, verlengd met 7 km. Voordeel dat het laatste (saaie rechte) Harinxmakanaal deels wordt vervangen door een mooier stuk, dat daardoor wel een paar km langer is.

Bij Scaldis hebben we onlangs een geweldige C2 aangeschaft die is gemaakt voor deze wedstrijd, dus de boot is geregeld!
Omdat de afstand zo groot is en je binnen 24 uur binnen moet zijn (om een heus kruisje te verdienen) wordt er in estafette vorm geroeid (ook 's nachts dus!). In de buurt van Bolsward hebben we een slaapplaats, daar kan je tussendoor even slapen. Ongeveer elk uur worden de roeiers gewisseld, je mag ervan uitgaan dat iedere roeier 3 tot 5 stukken van ongeveer 7-10 km roeit. Het complete Scaldisteam bestaat dus uit 12 leden (excl chauffeurs). We willen vaste tweetallen vormen, zodat je altijd met dezelfde persoon in de boot roeit.

Mocht je enthousiast zijn geworden en je willen opgeven kan je contact opnemen met de organisatie:
Paulien van 't Westeinde: paulien@vantwesteinde.com 0113-561008 of
Lisette de Heide: ldeheide@zeelandnet.nl 0113-850764.

We hebben momenteel 12 mensen op de lijst.
Carla, Charlie, Frans V, Jan OH, Joost, Kees, Lisette, Paulien, Peter Dirkson, Ronald, Sussanne Hulstijn en Wim Terporten. René Wondergem staat op de reservelijst.
De meesten daarvan willen veel roeien en sturen, sommigen willen ook een deel autorijden. Mocht je mee willen doen, als roeier, als stuur (alleen sturen kan ook hoor!) of als chauffeur (roeiervaring niet nodig, dus misschien ook leuk voor je partner, broer of vriend?) of een combinatie hiervan, dan horen wij het graag.

Het is nog maar de vraag of Scaldis volgend jaar weer meedoet, dus grijp je kans!

Voor algemene info: www.elfstedenroeimarathon.nl

Bijlage: Elfstedentocht zoekt chauffeurs