De aangekondigde open dagen vervallen
RV Scaldis nieuws

Toerroeien

Scaldis Toertochten 2019

 

De openingstocht van 2019.

Viking gastentocht in Utrecht zondag 7 april.

Deze zéér gewilde toertocht die jaarlijks veel deelnemers trekt mag niet ontbreken op je roeilijst. De tocht gaat over de  Merwede, de Kromme Rijn en de Vecht, langs landgoederen en kastelen en een rondje door de binnenstad van Utrecht, ondermeer langs de Oude gracht en de Singel. Wie wilt er nu niet dolgraag eens door de fraaie binnenstad van Utrecht geroeid hebben! Aanleggen voor koffie of een hapje en drankje kan zowel in de stad als in het groengebied rondom Utrecht.

Deze prachtige en gevarieerde tocht is 25 tot 30 kilometer. Het is de toercommissie gelukt 3 boten, te weten 2x een C4+ en 1 wherry, te reserveren. Er kunnen dus maximaal veertien mensen mee. Echt een unicum want veel verenigingen willen zich inschrijven voor deelname maar er is slechts een beperkt aantal boten beschikbaar.

Uiterlijk 11 maart moet de reservering zijn bevestigd, dus jullie kunnen je tot uiterlijk 8 maart opgeven. Dus geef je snel op want na het verstrijken van de aanmelddatum is de kans om aan deze tocht deel te kunnen nemen verkeken.

De kosten bedragen € 15,- per persoon en dienen direct bij aanmelding voldaan te worden op rekeningnummer NL 74 INGB0002911986  t.n.v. J. A. van der Vet.

Voor deze prijs krijg je naast de mooie toertocht in een gehuurde boot;

1/ koffie/thee bij aankomst

2/ kleine versnapering voor onderweg

3/ een maaltijd bij aankomst (ca 17.00 uur)

Dat is haast gratis en voor niks héél véél genieten. Dus grijp deze kans met twee handen aan en meldt je vóór 8 maart aan! Wie het eerst komt het eerst maalt! Je kunt je aanmelden bij johannesavandervet@gmail.com met vermelding van e-mailadres en telefoonnummer.

 

Toertocht “De Leidse Glipper tocht” 14 juni.

Op 14 juni a.s. wordt de Leidse Glipper tocht gevaren georganiseerd door RV Die Leythe in Leiden. Deze tocht gaat over de Kagerplassen en de wateren in Leiden. Een fraaie afwisselende tocht door de natuur, de wijdse Kagerplassen, polderlandschappen en singels van de fraaie oude universiteitsstad Leiden met haar lastige bruggetjes. De afstand is 25 à 30 km. Er is voldoende aanlegplaatsen om te rusten en genieten van de omgeving. In de stad is een toilet en op de Kagerplassen zijn picknickbankjes. Alleszins een fraaie tocht die de moeite waard is ge-(er)-varen te worden.

Drinken en lunch zelf meenemen. Er wordt gevaren in Wherry’s en er is plaats voor 8 mensen max. De kosten bedragen € 10,- per persoon inclusief koffie en een drankje na afloop.

De betaling moet gestort worden op NL 75 INGB 0661281620 t.n.v. F.C.M. Aarts. Aanvang van de tocht is om 08.30 uur en de terugkomst is ongeveer 18.00 uur.

Op onderstaande lijst kunnen de deelnemers zich vóór 20 mei 2019 opgeven en/of een mailtje sturen aan Frans Aarts fr47aarts@zeelandnet.nl met vermelding van aanmelddatum, e-mailadres en telefoonnummer.

 

Roeien met Rieu.

12 – 13 juli 2019. Toertocht met concert van Andre Rieu en overnachting in Maastricht.

Een bijzondere en uitzonderlijke roei- en cultuurtocht in het mooie Limburg.

Vrijdag 12 juli worden we om 10.00 uur welkom geheten bij de MWC Maastrichtsche Watersportclub, Hoge Kanaaldijk 10, 6212 XP Maastricht.
Tegen 11.00 uur starten wij in C4+, C3+, C2+ voor een grote rondtocht over de Maas door Maastricht met een lunchpauze in Eijsden (ca. 25 km).
S’ avonds is een bezoek aan het André Rieu concert op het Vrijthof inclusief diner voorzien. Restaurant en toegangskaarten voor het concert zijn gereserveerd.
Overnachting op basis van 2 persoonskamers in 4 personenappartementen.

Zaterdag 13 juli vertrekken wij om 10.00 uur voor onze tocht (ca. 36 km) naar Oud-Rekem via de Zuid-Willemsvaart met lunch in Oud-Rekem en gezamenlijk diner bij MWC.

Service MWC: Voor onze gasten hebben wij 20 plaatsen (boot, concertkaarten, overnachting en eten) ter beschikking.

De kosten voor
- vrijdag 12 juli zijn € 20 p.p. incl. koffie, vlaai en lunch in Eijsden,
- zaterdag 13 juli zijn € 35 p.p. incl. lunch en diner.

Bijkomende kosten: Concertkaarten incl. diner € 85 p.p. excl. drankjes,
overnachting incl. ontbijt € 85 p.p..

Als extra service kunnen 4 niet roeiende partners voor € 170,- p.p. mee die wel naar het concert kunnen en eventueel beide roeiroutes meefietsen.

Aanmelden bij johannesavandervet@gmail.com  betalingen op NL74INGB0002911986 t.n.v. J.A van der Vet. Uiterste inschrijfdatum is zo spoedig mogelijk. De totaalprijs voor dit spektakel is € 225,00.  Niet goedkoop maar wel iedere cent waard.

Al met al een bijzondere en zeldzame belevenis die eigenlijk niet gemist mag worden. Dus schrijf je snel in om een plaatsje te veroveren.

 

Ronde Venentocht 14 aug. 2019.

Voor de Ronde Venentocht vertrekken we vanuit de Roei- en Kanovereniging Michiel de Ruyter in Uithoorn voor een tocht van 28 km. We varen over de Kromme Mijdrecht (brug met witte leuning en daarachter een sluisje)  en de Kerkvaart naar Mijdrecht en vervolgens, na haakse BB bocht en even later haakse SB bocht onder witte ophaalbrug door en na SB bocht, over de Ringvaart naar Wilnis.

Dan gaan we vóór de fietsbrug via de Heinoomvaart, (passeren sluisje) naar Woerdens Verlaat en na witte ophaalbrug SB uit over de Kromme Mijdrecht weer terug naar Uitgeest. Onderweg passeren we twee sluisjes (sluisgeld paraat houden) en bruggen waarbij diverse bruggen geldt “Liggen nu”. Onderweg zijn voldoende aanlegplaatsen en we passeren ook een picknickplaats met wc.

Een tocht met veel variatie van fraaie landschappen, stadjes en dorpjes alsmede vlakke polderlandschappen.

Al met al tocht die de moeite waard is om te (er)varen! De kosten zijn € 5,00 per persoon. De betalingen storten op NL75 INGB 0661281620 t.n.v. F.C.M. Aarts.

Aanmelden vóór 1 juli 2019bij Frans Aarts ( fr47aarts@zeelandnet.nl ) of vul je naam met aanmelddatum, telefoonnummer en e-mailadres hieronder in.

Toertocht op de Eem bij Amersfoort. 14 september

Deze tocht is een speciale roeitocht die we buiten de reguliere site van de KNRB om zelf hebben georganiseerd. We hebben op eigen initiatief contact gelegd met de RV Hemus in Amersfoort en het is gelukt. Op 14 september is er een tocht over de rivier de Eem in Amersfoort. We roeien vanaf RV Hemus met twee wherry’s richting Eemdijk waar we bij het eetcafé Ootje Eppie een bakje koffie gaan halen. Daarna roeien we terug en gaan Amersfoort in helemaal tot aan de prachtige oude Koppelpoort. Verder roeien is niet mogelijk maar we kunnen daar vlakbij aanleggen aan de Grote Koppel vlak achter de spoorbrug en iets gebruiken bij Dara en/of een rondje lopen om de fraaie oude stad te bezichtigen. De totale afstand zal ongeveer 30 km zijn.                          

Er zijn twee wherry’s gereserveerd dus voor 8 personen. Er is ook nog een optie op een C4+, indien die niet voor eigen leden gebruikt hoeft te worden op die dag. In totaal kunnen er dus, onder voorbehoud, 13 mensen maximaal mee. De uiterste aanmelddatum is 22 mei 2019.

Aanmelden met vermelding van e-mailadres en telefoonnummer bij marjolijn@altijdzomer.info . De betalingen à € 5,- p.p. worden gedaan op NL 56 ASNB 0933162367 t.n.v. M. Lubberts.

Meijetocht in Utrecht vanuit Woerden 19 oktober.

De toercommissie biedt met deze tocht van weer een uitzonderlijk fraaie tocht aan in de provincie Utrecht die vertrekt vanuit Woerden vanaf RV de Krom. De tocht gaat naar het Woerdense Verlaat door een uitgestrekt veenweide gebied. Van daar uit over de Ziendevaart door een fraai afwisselend landschap naar Zwammerdam en passeren de oude Sluis van Ziende. In Zwammerdam draaien we oude Rijn op en varen naar Bodegraven waar we weer door een fraaie sluis gaan. Daarna weer terug naar Woerden en onderweg passeren we nog het fort Wierickerschans. Gedurende de tocht van ongeveer 35 km worden een dertigtal bruggen en bruggetjes gepasseerd dus er is op deze tocht een goede stuurmanskunst vereist. Dit alles maakt de tocht zeker erg interessant en afwisselend.

We varen in twee wherry’s à € 20,- per boot en een C4 à € 25,- dus er kunnen maximaal 13 personen mee. De kosten voor deze tocht kunnen zijn € 65,- dus € 5,- p.p. bij volledige bezetting.

Voor deze tocht kan men zich vóór 31 augustus aanmelden bij Marjolijn@altijdzomer.info . De betalingen moeten gestort worden op NL 56 ASNB 0933162367 t.n.v. M. Lubberts.

 

 

 

 

KNRB-toerprogramma 2019 is bekend.

 

Tradities zijn prachtig en één daarvan is het KNRB-toerprogramma dat al 78 jaar bestaat! Ieder jaar weer kunnen gedurende meerdere weken maximaal 32 roeiers van verschillende roeiverenigingen genieten van het ‘onbekende’ roeiwater in onze verre omgeving.
In 2019 zijn er zomer-tochtweken in Frankrijk (Charente) en  Engeland (Thames) en voorjaarsweken in Vlaanderen. De prachtige toerwherries zijn met botenwagen gedurende een groot aantal weken in Denemarken(Gudena) en Duitsland (Spreewald ten zuiden van Berlijn) gestationeerd. Bekijk het totale programma in het te downloaden bestand hieronder.
Inschrijven voor de toertochten uiterlijk 15 februari 2019 via de website van de KNRB.

 

TOERPROGRAMMA 2019

 

 

Checklist voor dat je vertrekt naar een toertocht.


 
Veersemeertocht 2009