Roeiverbod skiff en C1 in verband met watertemperatuur
RV Scaldis nieuws

Toerroeien

TOERTOCHTEN SCALDIS 2017


Ook dit jaar brengt de toercommissie een aantal mooie toertochten onder uw aandacht.
Aan de hieronder genoemde toertochten kunnen in principe alle Scaldianen – dus ook degenen die vorig jaar zijn afgeroeid -  meedoen; het is wel een vereiste om naast het roeien ook te kunnen sturen. Door deelname aan een of meer tochten leer je op een leuke manier roeiers van de vereniging kennen en kan je ook eens op ander roeiwater roeien.
Je kan jezelf aanmelden voor de tochten op de inschrijflijsten op het Scaldis paviljoen.
Let wel op de sluitingstermijn van de betreffende tocht! Noteer je naam, telefoonnummer en
e-mailadres. Als een tocht vol is kan je gewoon je naam op de reservelijst plaatsen want de ervaring leert dat er op het laatste moment altijd wel iemand uitvalt.
De volgende regels gelden bij deelname aan toertochten:
•    Inschrijven betekent meedoen aan het hele programma van de gekozen tocht;
•    Mocht je op het laatste moment onverhoopt niet kunnen deelnemen aan een tocht, dan zorg je zelf voor een vervanger
     (door bijvoorbeeld iemand die op de reservelijst staat te benaderen)
•    De tocht gaat ook bij minder goed weer door, tenzij de organiserende vereniging besluit de tocht te annuleren.
•    Tijdens de roeien van de tochten wordt het dragen van een reddingsvest aanbevolen;
•    De inschrijfkosten dienen voor aanvang van de tocht te zijn overgemaakt.
•    Neem zelf voor onderweg altijd voldoende drinken en een lunchpakket mee, tenzij anders is aangegeven.

ZATERDAG 22 APRIL 2017 – OPENINGSTOCHT
Dit jaar vormt R.V. Cornelis Tromp het startpunt voor onze eigen openingstocht: er is gekozen voor  een schitterende tocht door het poldergebied en een oversteek over de Loosdrechtse Plassen. Er zijn meerdere oversteken mogelijk en ook meerdere sluisjes naar de Vecht. Over de Vecht terug en via sluis 't Hemeltje naar het Hilversumse kanaal. Een en ander uiteraard afhankelijk van weer en wind. U kunt er van uit gaan dat een leuke tocht zal worden uitgezet.
Kosten op dit moment niet bekend maar deze zullen inclusief afsluitende maaltijd doch exclusief reiskosten, niet boven de € 35,00 p.p. uitkomen.
Er zijn 25 roeiplaatsen beschikbaar maar snel inschrijven verdient aanbeveling!
Inschrijving sluit op 2 april 2017.
Contactpersoon: Karine Dirkzwager (karine.dirkzwager@12move.nl )

ZONDAG 7 MEI – HAVENTOCHT
Voor deze bijzonder tocht van RV Nautilus te Rotterdam heeft de toercommissie vier roei-plaatsen kunnen reserveren. Wat zo bijzonder is aan de haventocht, dat er slechts één keer per jaar op zondag bij uitzondering geroeid mag worden in de Rotterdamse havens. Normaliter is dat verboden. In elke boot zit een gediplomeerd Nautilus stuurman, die bovendien als gids optreedt. De begeleiding van het roeiboten konvooi wordt verzorgd door de schepen van het Rotterdamse Havenbedrijf. Omdat in Rotterdam de invloed van eb en vloed zeer goed merkbaar is, wordt al een jaar van tevoren via Rijkswaterstaat uitgezocht wanneer het tij het gunstigste is. Dat houdt in: op de heenweg met de ebstroom richting zee en op de terugweg de volle vloed achter je. Tijdens de lunchpauze in Schiedam kentert het tij dus.
Kosten € 25,- p.p. inclusief dinerbuffet na afloop (exclusief reiskosten).
Voor deze tocht zijn zwemvesten verplicht.
Inschrijving sluit: 15 april 2017.
Contactpersoon: Karine Dirkzwager (karine.dirkzwager@12move.nl)

8– 12 MEI – MEERDAAGSE TOERVAKANTIE OMGEVING VAN OOST-GRAFTDIJK 
Gezien de grote belangstelling voor deze door Frans Aarts georganiseerde tocht is het maximaal aantal deelnemers al bereikt (!). De inschrijflijst hangt nog wel op het paviljoen. Plaats je naam op de reservelijst; wie weet!

ZONDAG 25 JUNI – IJSSELMONDETOCHT
Met name voor diegenen die eerder de cursus roeien op stromend water volgden een leuke dagtocht (63 km maar met stroom mee) om het eiland IJsselmonde en langs de Rotterdamse havens. Er wordt 's ochtend rond zonsopgang vanaf de Plantage vertrokken. Geluncht wordt in de jachthaven van Rhoon. Onder begeleiding van o.a. de Rotterdam Port Authority vervolgen we de weg langs de imposante Rotterdamse havens en kan worden genoten van de mooie skyline van Rotterdam. Voor deze tocht zijn voor Scaldis twee wherry’s beschikbaar.
Kosten: € 37,50 (exclusief reiskosten en diner)
Voor deze tocht zijn zwemvesten verplicht.
Inschrijving sluit: 10 juni 2017.
Contactpersoon: Karine Dirkzwager (karine.dirkzwager@12move.nl)

ZATERDAG 29 JULI – BRIELSE WATERGEUZENTOCHT
Voor deze tocht wist de toercommissie een C 4 en twee C 2 ’s te reserveren. De start is bij R.V. Voorne-Putten. Na ongeveer een kilometer ga je stuurboord uit de Bernisse op, een oude kreek die de voormalige eilanden Voorne en Putten scheidt en verboden gebied is voor motorvaartuigen. Je ziet veel watervogels en hooguit een enkele visser. Je roeit tot net onder de houten brug bij Zuidland. Daar keer je en ga je via dezelfde route terug. Je roeit langs je beginpunt waar je eventueel een sanitaire stop kunt maken. Je gaat verder in westelijke richting over het Brielse Meer achter de Middenplaat langs. Daarna steek je de plas over en roei je de haven van Brielle in waar je eventueel aan kunt leggen en iets kunt eten e/o drinken. Daarna roei je weer terug naar je beginpunt waar je rond de klok van 17.00 uur weer aankomt.
Kosten: € 20,-  (exclusief reiskosten doch) incl. koffie of thee met iets lekkers bij aankomst, een versnapering en een pakje drinken voor onderweg en bij terugkomst vanaf 17.00 uur een pizza met 1 consumptie.
Inschrijving sluit: 1 juli 2017.
Contactpersoon: Frans Aarts (fracmaarts@kpnmail.nl)

DONDERDAG – MIDWEEKROEIDAG
Contactpersoon: Cobie Busser (cbusser@zeelandnet.nl)

ZONDAG 3 SEPTEMBER – PLASSENTOCHT VINKEVEEN
We vertrekken vanaf Michiel de Ruyter in noordoostelijke richting en volgen de Amstel. Bij Nessersluis gaan we SB uit de Oude Waver op. Bij Stokkelaarsbrug SB aanhouden de Winkel op. Via de Proosdijersluis komen we op de Noordplas van de Vinkeveense Plassen. We roeien SB-wal houdend achter zandeiland 9 naar starteiland 8. Hier is een prima picknickplaats. Bij de doorvaart tussen eiland 8 en 7 nemen we in ZW richting de route door de Gemeenlandsvaart. We komen uit op de Ringvaart van Groot Mijdrecht. Via Wilnis naar Mijdrecht. Hier BB uit naar de Kerkvaart en Pondskoekersluis. SB uit de Kromme Mijdrecht op en na 1,5 km scherp BB uit de Amstel op naar Michiel de Ruyter.
Kosten per persoon bedragen 22,50 euro. Dit is inclusief diner buffet na afloop doch exclusief reiskosten.
Inschrijving sluit: 1 augustus 2016.
Contactpersoon: Frans Aarts (fracmaarts@kpnmail.nl )

ZONDAG 10 DECEMBER – KONING WINTERTOCHT
Deze 13 kilometer lange tocht door de Amsterdamse grachten wordt al jaren georganiseerd door R&ZV De Amstel. Gevaren wordt door de beroemde grachten, onder vele bruggen door. Je zult door toeristen gefotografeerd worden en rondvaartboten moeten ontwijken. Tussenstop bij Hanneke's Boom waar je met warme chocolademelk kunt bijkomen. Maar wat een ervaring! En na afloop erwtensoep op de sociëteit.
Kosten:  
Inschrijving sluit: 1 november 2017
Contactpersoon: Han van der Vet (johannesavandervet@gmail.com)


ALTERNATIEVEN
Je kunt natuurlijk ook zelf een keuze maken uit door andere verenigingen in den lande georganiseerde tochten (zie http://www.toertochten-marathon-roeien.nl)  en/of de door de KNRB georganiseerde tocht in binnen- en buitenland (www.knrb.nl/toerroeien) . Voor vragen en/of meer informatie kan je altijd terecht bij de leden van de toercommissie van Scaldis!

Han van der Vet
Frans Aarts
Cobie Busser (voor midweekroeien)
Karine Dirkzwager

Checklist voor dat je vertrekt naar een toertocht.


 
Veersemeertocht 2009