RV Scaldis nieuws

Wedstrijdroeien

Roeien is al zo leuk, wedstrijdroeien is voor veel roeiers nog veel leuker.

Roeien is lekker buiten zijn. Wedstrijdroeien is nog veel meer lekker buiten zijn.

Roeien is een mooie roeihaal maken, bij wedstrijdroeien streef je naar een nog mooiere roeihaal; een snelle inpik, een directe stevige trap met een krachtige rugzwaai die doorloopt in een forse eindhaal met schone uitpik waarna een snel wegzetten met een rustig oprijden. En dat alles bij iedere haal en dat blijft ook zo bij iedere haal.

Bij wedstrijdroeien streef je alleen of met elkaar naar een steeds meer gelijke roeihaal,in een steeds hoger tempo,met geleidelijk meer voortstuwende kracht en streef je naar toename van conditie en van mentale kracht.

Bij wedstrijdroeien wil je scoren op het juiste moment, ga je uit je dak en tot het gaatje, wil je boven jezelf uitstijgen, om je eigen grens telkens een beetje te verleggen, om de kick, de adrenaline, de endorfine.

Wedstrijdroeien is geweldig! Gewoon beginnen dus!

Scaldis BlikkenKlassement vanaf 2009

Wedstrijdkalender  2018 

 De meesten van jullie genieten op dit moment nog van de zomervakantie en zijn misschien nog helemaal niet bezig met de wedstrijden voor komend najaar.
Time flies...de eerste wedstrijden staan alweer op de kalender.
Tijd om uit de vakantiemodus te stappen, plannen te maken van voor komende wedstrijden en voor de fanatiekeling een teken om het het trainingsschema wat op te schroeven.
Vergeet niet om je tijdig in te schrijven!

Deelnemen aan een roeiwedstrijd is een leuke manier om je krachten te meten met andere roeiers, eens op ander water te roeien en op andere verenigingen te komen.
Daarnaast geeft een wedstrijd je een gericht doel om naar toe te trainen.

Je inschrijving geef je door per e-mail aan ondergetekende, geef bij het inschrijven het volgende door;
* Juiste vermelding van het te starten veld
* Complete bemanning inclusief stuurman/vrouw (alleen complete ploegen kunnen worden ingeschreven)
* Bootvoorkeur
* Ben je in de mogelijkheid tot verzorgen transport ja/⁠nee

 Hier vind je het overzicht van wedstrijden 2018. Dit overzicht hangt ook op het prikbord in de hal van het clubgebouw.

Wellicht ten overvloede, maar houdt rekening met;
* Elk ploeglid, inclusief stuurman/vrouw dient een wedstrijdcontract te hebben
* Indien inschrijfgeld vooraf betaald dient te worden ontvang je hiervan bericht, pas na ontvangst inschrijfgeld wordt inschrijving definitief
* Lever je inschrijving uiterlijk aan op datum ‘sluiting inschrijving RV Scaldis’. Eerder is prettiger omdat; boten verdeeld kunnen worden, een eventuele toewijzing aangevraagd kan worden, de administratieve afhandeling van aanmelding verwerkt moet worden, eventueel vooraf te betalen inschrijfgeld niet te laat binnenkomt waardoor je niet ingeschreven kunt worden, het botentransport geregeld moet worden, er een planning gemaakt kan worden met betrekking tot op/af laden van de botenwagen.
* Probeer mutaties na "sluiting inschrijving wedstrijd" zoveel mogelijk te beperken. Systeemtechnisch zijn mutaties niet meer te verwerken en terugtrekken na sluiting kan tot gevolg hebben dat je toch inschrijfgeld moet betalen.

Mocht je vragen hebben over het starten van wedstrijden of over de vernieuwde manier van inschrijven? Spreek me gerust aan op de vereniging, ik ben er regelmatig, een mailtje of belletje mag natuurlijk ook altijd.

Bedankt voor je aandacht!
Met sportieve groet,
Ellen van Vlaanderen

Wedstrijdcommissaris RV Scaldis