RV Scaldis nieuws

Nieuws

18 Mar 2009

Open dagen bij Scaldis


PERSBERICHT
Open dagen op de Goese Roeivereniging Scaldis
Categorie: General
Roeien is een sport waarbij bijna alle spieren worden gebruikt en vindt met name plaats in de buitenlucht op het water. Een blessurearme sport, die alleen en/of in groepsverband beoefend kan worden, en zo vaak men wil. Er zijn roeiers die trainen 4 x per week en er zijn roeiers die gaan 1x per 4 weken het water op.

In Goes is er de roeivereniging Scaldis, waarvan het clubgebouw en de botenloods zijn gelegen langs het kanaal tussen Goes en Wilheminadorp. Het is een actieve club van 148 leden in diverse leeftijden van ongeveer 11 jaar (> 1m50 ) tot bijna 78 jaar. Er wordt geroeid op door de weekse dagen, de zomeravonden en in de weekenden. Scaldis biedt voor zowel beginnende als gevorderden roeiers een instructie- en coachprogramma. Ook wordt aandacht besteedt aan het aangepast roeien voor jeugd en volwassen met een lichamelijke en/of geestelijke handicap.

Gedurende het jaar organiseert de vereniging Scaldis diverse clubactiviteiten, zoals de Ganzeregatta, dauwroeien op Hemelvaartsdag, ergometer competitie (met name in de winter) en een Veerse Meer tocht.

Daarnaast gaat Scaldis regelmatig op ander water roeien,
  • onder andere bij Wedstrijden, zoals bijvoorbeeld op de Amstel in Amsterdam, de Mark in Roosendaal, de Otheense kreek in Terneuzen.
  • toertochten zoals in de stad Gent, de Biesbosch, de crypto tocht door de Amsterdamse grachten.
  • Internationale meerdaagse toertochten zoals in Frankrijk en Duitsland

Belangstelling of gewoon nieuwsgierig? Binnenkort staan de deuren weer open van de Goese roeivereniging Scaldis aan de Westhavendijk 1 te Goes, op de volgende dagen:
  • Zaterdag 28 maart 2009 10.00-12.00 uur
  • Woensdag 1 april 2009 19.00-21.00 uur
  • Zaterdag 4 april 2009 10.00-12.00 uur

Kom vrijblijvend kennis maken met deze mooie watersport en haar vereniging.
Scaldis is sportief en gezellig en voor elk wat wils!