RV Scaldis nieuws

VERBANDDOOS

Sinds deze week is de verbanddoos (staat onder de bar) aangevuld met twee coldpacks. Het zijn coldpacks voor éénmalig gebruik. Ze zijn eenvoudig in het gebruik. De handleiding staat precies op de verpakking. Het zakje water in de verpakking kapot drukken, waarna het water en de inhoud van de coldpack zich vermengen en er een ijskoud mengsel ontstaat. Rol de coldpack in een theedoek, zodat het weefsel niet te snel afkoelt. Te gebruiken bij ongevalletjes op de roei, waarbij koeling noodzakelijk is. B.v. Als er pijn is bij  een spierscheuring, verrekking van of bij gescheurde enkelbanden. Maximale koeltijd is: 20 minuten. Langer koelen geeft schade aan het gekoelde weefsel. Na de koeling kan de coldpack in de afvalbak. En daarna mij graag informeren via een mailtje of telefoontje, dat een coldpack is gebruikt, zodat ik voor aanvulling kan zorgen. 

Over het gebruik van de verbanddoos is nog het volgende te zeggen. Ik controleer de verbanddoos met grote regelmaat en vul aan wat is gebruikt. Van de leden-gebruikers verwacht ik ook een mailtje of telefoontje als een van de artikelen uit de verbanddoos is opgebruikt. Ook dan zorg ik voor aanvulling van het gebruikte.

Achter het net vissen bij een acute situatie is heel erg vervelend en kan tot schade leiden aan een gekwetst lichaamsdeel!

Wim Terporten