RV Scaldis nieuws

Roeien bij Scaldis

Roeien bij RV Scaldis

Algemene informatie over roeien kan je lezen op wikipedia. Alles wat belangrijk is voor roeien in Nederland kan je vinden op de site van de Koninklijke Nederlandse Roei Bond (KNRB) en actualiteiten en achtergronden vind je op NLRoei.Varen op het water en genieten van de buitenlucht. In een slanke boot, alleen, of met meerdere personen. Luisterend naar het geluid van de slagen die elkaar ritmisch opvolgen, glijd je rustig langs het landschap. Zomaar als plezierige onderbreking van de dag, als dagactiviteit in de vorm van een toertocht, als competitiemogelijkheid om je krachten te meten met anderen of ook als vakantie door een week met een boot op pad te gaan.
 

Het hele lichaam wordt bij de roeibeweging op een aangename en ritmische manier ingezet. De meeste kracht komt vanuit de benen en wordt via de rug en de armen omgezet in druk op het blad. Roeien vereist dan ook een uitgebalanceerde combinatie van techniek en kracht om de boot optimaal door het water te laten glijden. Wie rustig aan wil doen, roeit vooral technisch en met wat minder kracht, wie wil trainen kan naar individuele behoefte kracht toevoegen en zich moe trainen. Roeien is dus geen zware sport, maar zo zwaar als de roeier het zelf wil. 

Onze Vereniging beschikt over een uitgebreide botenvloot en heeft faciliteiten als kleedkamers, douches, een botenloods en een sociëteit. Ervaren roeiers leren de nieuwkomers de roeibeweging en maken ze wegwijs binnen de vereniging. Een systeem van vaardigheidsproeven voor de diverse bootstypen, zorgt ervoor dat nieuwe roeiers met voldoende kennis van de roeibeweging, het materiaal en de vaarregels in de boot stappen. Daarna is het mogelijk op elke gewenste tijd van de dag alleen of met meerdere personen te komen roeien en kan je je roei-activiteiten enorm uitbreiden.

Kennis maken met de roeisport

Vergeet het standaard bedrijfsuitje zoals mountainbiken of laserschieten en verras uw collega's met iets nieuws: roeien! Roeien is de teamsport bij uitstek, want gelijkheid is de sleutel tot succes. R.V. Scaldis beschikt over professionele coaches en prachtige nieuwe faciliteiten, gelegen aan het kanaal tussen Goes en de Oosterschelde! Omringd door een stuk Zeeuwse natuur ervaart u zelf waar onze passie voor het roeien vandaan komt.

Tijdens de middag krijgt u eerst een korte uitleg op de kant en kunt u hier uw eerste halen oefenen. Daarna pakt u met 3 collega's en uw eigen coach de boot. Eerst zult u rustig twee om twee beginnen, als u de smaak te pakken heeft gaan we zo snel mogelijk met zijn vieren verder. Aan het einde van de clinic gaat u natuurlijk de strijd aan met uw collega's in de andere boten om te kijken welke ploeg de meeste vooruitgang heeft geboekt en het beste samen werkt. Totaal zal de kennis making twee uur duren.

Voor of na het roeien kunt u gebruik maken van ons paviljoen met alle faciliteiten die u gewend bent. Dit kan natuurlijk ook in combinatie met een heerlijke maaltijd of een drankje. We overleggen graag met u wat er mogelijk is. foto's