RV Scaldis nieuws

Nieuws

2 jul 2018

Roeien Biesbosch


Saai, saai, saai. Dat is kort samengevat een verslag van onze roeidag in de Biesbosch. Wat was er nou eigenlijk gebeurd? Haast niets. Het was warm, we hebben lekker geroeid en de Biesbosch was mooi.Zo vatte ik ongeveer de dag samen, toen leider Frans op zoek was naar een stukjesschrijver voor het Kanaaltje. Daar was weinig tot geen animo voor. De ene na de andere smoes rolde over de (borrel)tafel. Foto's

 

Categorie: General
Biesboschtocht 2018.jpg

Dus nu toch maar even achter de pc om te zien of er nog meer te melden was.

We waren met 12, verdeeld over 3 auto’s; 3 wherry’s waren ons door de Koninklijke roei en zeilvereniging uit Dordrecht toegewezen.

Hoe verdelen we de 7 mannen en 5 dames over de boten? Vele mogelijkheden. Poteren zoals je vroeger bij straatvoetbal deed? Nee, het werd een simpele oplossing: per auto in de boot.

De ontvangst was hartelijk. Twee dames zaten gretig achter hun inschrijftafel ons op te wachten. Het valt mij op dat roeiers, vooral de 65 +-ers onder hen, zo beschaafd en voorkomend zijn.

We werden geattendeerd op de sterke tegenstroom en de wind op het Wantij. De wens uit de groep was om met de 3 boten bij elkaar in de buurt te blijven. Hulp in geval van een scheepsramp of ander onheil, zou dan op afroep beschikbaar zijn.

Het rivierenlandschap onder de stralende zon was prachtig. Wilgen wuivend in de wind, geel Jacob kruiskruid en violet-blauw wilgenroosje als harmonieuze kleurencombinatie aan de oever of soms ontspruitend op een boomstronk, modderige oevers met daarachter een ontoegankelijk woud. Wij beleefden slechts de rivier en de oevers met daarachter de oer-Hollandse wildernis.

Op het water veel boten en veel bloot. Bakken in de zon. De bolle ingesmeerde buiken geheven naar de hemel. Buiken als in het liedje “een Nederlandse Amerikaan die zie je al van verre staan, zijn buik is net een luchtballon ik wou dat ik er in prikken kon…!” Ik voelde me er slank bij. Dat levert het toch op met zo’n roeitocht: een goed gevoel.

Saai, saai, saai? Nee, bij nadere beschouwing toch niet. Het was een heerlijke roeidag , afgesloten met een borrel en een buffet.

Roeimaten en gastdames en heren hartelijk dank voor deze prachtige dag.

Gert van der Slikke