RV Scaldis nieuws

Nieuws

12 nov 2018

Ruim 180 boten op de Linge voor de Lingebokaal


Zaterdag 10 november zijn Ellen & Hans de Lingebokaal in Leerdam gestart. Omdat Honte Middelburg geen chauffeur voor zijn botenwagen had is het vervoer gecombineerd. Collin en Sander gelukkig en onze botenwagen kon in 1 keer door naar Amersfoort voor de Paul Veenemansprijs.. Foto's

Categorie: General
c3f99b8e-19f2-4d16-b1f3-cd637fa3289c.jpg

Het mix2x veld was dit jaar behoorlijk groot. Negen veteranen en twee senioren. Na tijdens het wachten flink nat geregend te zijn was het tijdens de race gelukkig droog. De Linge kent een bochtig parcour. De start was goed en er werd uitgelopen op de boten die na ons starten. Na 1 km liepen we de eerste boot in. Die vervolgens nog 500 meter naast ons blijft varen. Met een drie op tien weten we voor de bocht als eerste de binnenbocht te nemen. Hierna volgde een prima race die ons een mooie derde plaats op levert in ons veld en 41 van de 175 allover. 

Na een altijd gezellige prijsuitreiking vertrekken we terug richting Zeeland waar we de dag gezellig afsluiten bij Grieks restaurant Onasis. 

Volgende week zondag 18 november start een H2x en een combi mix2x de Suikerrace in Roosendaal.

Zondag 25 november start  een H1x en combi mix2x de Beatrixwinterrace in Eindhoven. 

Vanaf dan wordt het trainen voor de Ganzeregatta 2 maart 2019.

UIT HET NIEUWS:

Voor de 37e editie van de Lingebokaal zijn afgelopen zaterdag vanuit alle windstreken amateurroeiers in Leerdam komen strijden om de eer op één van de mooiste roeiwaters van Nederland. Van 45 verschillende roeiverenigingen uit het hele land (Nederland telt 120 roeiverenigingen) verschenen 800 roeiers verdeelt over 180 boten aan de start bij hotel 'Aan de Linge' in Kedichem om na ruim 6 kilometers roeien te finishen voor de roeiaccommodatie van Roeivereniging Leerdam. De trofee voor de snelste heren is gewonnen door Viking uit Utrecht in een tijd van 20:04 minuten. De snelste dames waren dit jaar van Willem III uit Amsterdam met een tijd van 22:07 minuten. Zij wonnen ook de dagprijs, een Leerdammer kaaswiel, voor de snelste omgerekende tijd van de dag (een gecorrigeerde tijd naar o.a. boottype en leeftijd). De dames 4x Veteranen D is de combinatieploeg van Leerdam en Culemborg won de derde prijs met een tijd van 26:50 minuten.

De 37ste editie is zaterdag succesvol verlopen met dank aan de inzet van zo’n 100 vrijwilligers. Dankzij een geoliede organisatie verliep de dag probleemloos en waren de deelnemers lovend over de inzet van alle vrijwilligers. Enig minpuntje was wellicht dat de roeiers van de derde en laatste heat door een flinke regenbui met een nat pak over de finish kwamen.

Behalve de goede organisatie is de ontspannen sfeer en de enthousiaste inzet van de jeugdleden, die zorgen dat de boten makkelijk en snel het water in en uit kunnen, een veel gehoord compliment. Hierdoor lukt het elk jaar weer het volle schema strak op tijd af te handelen. Dat het jaarlijks terugkerende sportevenement door roeiend Nederland zeer wordt gewaardeerd blijkt uit het feit dat de roeivereniging het aantal deelnemers ieder jaar langzaam ziet stijgen.

Het is een flinke logistieke toer om de vele boten, botenwagens en deelnemers bij de vereniging aan de Lingedijk te krijgen. Al vroeg in de ochtend komen de eerste aan. Het anders rustige stukje Lingedijk tussen de Lingestraat en het Glasmuseum verandert dan in een indrukwekkende werkplek met roeiers en boten die klaargemaakt moeten worden voor de wedstrijd. RVL is dan ook erg blij met de medewerking van alle buren langs de Lingedijk waardoor dit ieder jaar weer mogelijk is.

Roeivereniging Leerdam wil graag de belangrijke sponsors bedanken: Ballast Nedam voor alle infrastructuur, Bakker Bart voor de lekkere vlaaien en LEERDAMMER voor de dagprijs.