RV Scaldis nieuws

Nieuws

12 jul 2021

Varen met de Vin


“Of we niet eens een keer een tocht met de Vin wilden maken?”, werd ons een paar weken geleden door Karine Dirkzwager gevraagd. De ‘we’ in dit verhaal, Arno Dirkzwager (nee geen familie, het is een kleine wereld), José van der Kaaij, Marjoke Sinke, en Willem Webers hadden daar inderdaad wel oren naar. Zo stonden we dus zondagmorgen 11 juli rond 7.45 uur op de roei voor onze eerste roeitocht op de Oosterschelde.   Foto's 

Categorie: General
IMG-20210711-WA0000.jpg

Voor we van wal konden moest er eerst nog het een en ander gebeuren want er gaan best wat spullen mee aan boord. Wat te denken van een hoosbeker, of een roeispaan. Gelukkig hadden we die onderweg niet nodig. Wel konden we de pikhaken en het sluistouw goed gebruiken tijdens het schutten van de sluis. Ook voor de boot zelf geldt dat het niet enkel een kwestie van inleggen en instappen is.

Maar goed, om 8.30 uur gingen we van wal. Het stuk van het clubhuis naar de sluis gaf ons mooi de gelegenheid aan de boot te wennen, en het was ook best even geleden dat we met zijn vieren geroeid hadden. We hadden de slag snel te pakken en vol goede moed gingen we op weg naar de sluis. Zo vroeg op de ochtend waren we enige die naar buiten wilden, dus snel schutten en op weg naar Colijnsplaat.

Het was een mooie tocht, met een rustig kabbelende Oosterschelde, en de Zeelandbrug kwam met rasse schreden dichterbij. Onder de brug door eerst even melden bij de havenmeester van Colijnsplaat voor een ligplaats en vervolgens op weg naar de toegewezen box. Het clubhuis van de jachthaven schonk prima koffie en de cheesecake smaakte heerlijk. Na een uurtje pauze stapten we weer in voor de terugreis.

Precies volgens planning waren we tegen 14.00 uur weer terug aan het vlot. Boot eruit en schoonmaken, de spullen weer opruimen en onze eerste ‘zeetocht’ zat er weer op. Het was een mooie ervaring en leuk om mee te maken. Karine bedankt!

Arno