RV Scaldis nieuws

Nieuws

16 Feb 2011

Oproep voor Scaldis roeiopleiding eerste niveau 2011



Uw bestuur komt met nieuw opleidingsconcept wat meer aansluit op het huidige onderwijs.
Met wat ondersteuning en cursusboek zijn velen in staat het 1ste niveau van het roeien bij te brengen. Samen een leuk en actief programma bieden voor onze nieuwe clubleden!

Categorie: General
Uitgangspunten:
Niemand kan "zakken" na 20 lessen maar er onder begeleiding wat langer over doen.
Tussentijdse - en eindtoets doen we samen in open overleg tussen ll'n en instructeurs.
Nieuw lid heeft cursusboek en maakt samen met opleiders een port folio van roeiopleiding.

Tijdens 1ste niveau opleiding in verschillende boten varen en zo veel mogelijk op roeiniveau in kleine groepen. Spelend leren is een uitgangspunt en wij sturen aan op een roeimentor cq mentrix om aspiranten door Scaldis te loodsen. Woensdag avond en zaterdag ochtend zijn verplicht. Onder leiding van mentor mag ll. tijdens de opleiding door de vereniging om mee te roeien, sfeer te proeven en kennis te maken met roeidoelgroepen binnen Scaldis.

Welk type opleider en begeleider zoeken we?
De Scaldiaan die zichzelf niet centraal stelt maar samen met anderen lesvoorwaarden schept. Coachen met handen op de rug vanuit een gelijkwaardige relatie, zich kwetsbaar kunnen opstellen en redelijke eigen vaardigheid heeft. Bewegingsvoorbeelden bij het leren bewegen, dus ook roeien, zijn belangrijk. Leren van bewegen door te zien bv. dus meeroeien in 4+, 2-, C1 en skiff kan erg leerzaam zijn! Redelijk ervaren roeiers zoeken wij voor het 1ste niveau!
Er zijn veel taken bij Scaldis maar willen we eigentijds lesgeven dan moeten we opleiden, literatuur bijhouden en elkaar bijsturen.
Nb.: Op zaterdagmiddagen 26 mrt en 2 april as. zijn er instructeur scholingen in de maak door docent Roosendaalse roeivereniging. U hoort van ons!

Gezocht: Instructeurs en mentoren Kun jij jouw Scaldis helpen?

Wilt U samen met ons helpen bij de 1ste niveau opleiding als instructeur en/of mentor?
De oude instructiegroep met wat nieuwelingen hebben in overleg veranderingen ingebracht en Uw bestuur zal het vernieuwde opleidingsplan aan U voorleggen. Wij vonden U geschikt!

Wilt U aub vòòr dinsdag 22 febr. as inschrijven en liefst via mijn mail?
Heeft U belangstelling dan nodigen wij U graag uit op donderdag 24 febr. as om 20.00 uur in ons clubgebouw. Advies:Eerst roeien bv en dan naar het clubgebouw voor de bijeenkomst.

U voelt zich geen mentor of lesgever maar U heeft andere competenties laat het dan aan een van de bestuursleden weten aub want er ligt nog veel vrijwilligerswerk bij Uw Scaldis.

Bij voorbaat dank en met een sportieve groet verblijvend,
Namens de vernieuwde instructiecommissie,
Frans Vercauteren (Tel.: 233343)

Ter herinnering:
Ergometer wedstrijd Scaldis paviljoen zaterdag 26 febr. 2011 - Ganzeregatta op 5 maart2011 Voorjaarsvakantie van za 6 mrt tot zo 13 maart 2011
Drie open dagen: za 26 mrt, woe 30 mrt, en za 2 april 2011.(Vallen samen met instr. scholing)
De instructiedagen, herhalingslessen, toetsmomenten en vakanties ivm. roeiopleiding zal ik op do 24 febr. as overleggen dus neem Uw agenda mee!