RV Scaldis nieuws

Nieuws

18 Mar 2011

Jaarverslag zeeroeien 2010


 

Van 28 juli tot en met 8 augustus 2010 hadden wij de zeeroeiboot Cherbourg D'or van de Koninklijke Dordrechtse Roei- en Zeilvereniging bij ons te gast.

Categorie: General

Gehuurd voor die periode.
Gedurende deze periode zijn vijf tochten over de Oosterschelde en verder gepland.
De eerste tocht was gepland op zaterdag 31 juli van Scaldis - Scaldis via de Dortsman en Wemeldinge. Deze tocht is niet doorgegaan, omdat hij te laat door ons is aangeboden en omdat de digitale wijze van communiceren met de leden nog niet soepel werkte. Dit laatste probleem was binnen heel korte tijd ad hoc opgelost.
De tweede geplande tocht was op zondag 1 augustus 2010 van Scaldis naar Flaauwershaven en weer terug. Vijfhonderd meter voor de sluis van het Goese Sas brak een asje van een bankje. Nog nooit vertoond bij de Dortsche. Teruggeroeid naar Scaldis en gezocht naar een nieuw bankje, maar de maat (30 cm) gebruiken wij niet. De tocht kon dus met veel tegenzin helaas niet doorgaan. Een nieuw bankje met enkele reserveasjes zijn opgehaald in Dordrecht.
De derde tocht was gepland op dinsdag 3 augustus 2010 van Scaldis via de Zandkreek naar Wolphaartsdijk en weer terug. Deze tocht kende slechts vier inschrijvingen van de vijf noodzakelijke. Ook nog na heel veel heen en weer gevraag en gebel. Afgelasten was de enige optie, terwijl dit de qua weer de mooiste dag van de week was. Zon en weinig wind.
De vierde tocht was gepland op zaterdag 7 augustus 2010 van Scaldis naar Kats via de Dortsman en Wemeldinge. Deze tocht is doorgegaan en was een groot succes.
De vijfde tocht was gepland op zondag 8 augustus 2010 van Scaldis naar Dordrecht via de Oosterschelde, Krammer, Volkerak, Hollandsch Diep, Nieuwe Merwede en het Wantij. Op de wijze zouden wij de Cherbourg D'or weer terugroeien naar Dordrecht in estafettevorm en met een gemixte ploeg van de Dortsche en Scaldis. Dit is een fantastisch geslaagde tocht geworden.
Op enkele dagen is de zeeroeiboot gebruikt op het roeiwater van Scaldis binnen de sluis. Ook een speciale ervaring voor meerdere Scaldianen.
Han van der Vet is toegetreden tot de Commissie Zeeroeien (naast Robert de Bourgraaf en ondergetekende), waarmee wij weer compleet zijn. Welkom Han!
Volgend jaar willen wij de zeeroeiboot weer een dag of veertien huren. Het programma willen wij dan tijdig klaar hebben en digitaal verzenden. Veel organisatiewerk is nu al verricht en ligt als het ware klaar om opnieuw gebruikt te worden.
Duidelijk is, dat binnen Scaldis de nodige animo is voor het zeeroeien. In het komende beleidsplan van de vereniging zal deze mooie tak van de roeisport meer aandacht worden gegeven. De unieke locatie van onze vereniging met directe toegang tot de Oosterschelde geeft de mogelijkheid deze kans verder uit te bouwen.


Namens de Commissie Zeeroeien,

Wim Terporten