RV Scaldis nieuws

Nieuws

25 Sep 2011

Roeien van Terneuzen naar Zaamslag


Op aanraden van Koos (onze penningmeester) een afspraak gemaakt met Niels (de voorzitter van Row Dow) om een keer mee te mogen roeien in hun acht. Deze vraag is enthousiast positief beantwoord.
Categorie: General

Vandaar dat op zondag 25 september een schitterende najaar dag, Carla, Ellen, Hilde, Larissa, Wim, Ronald, Peter Di en Hans naar Terneuzen zijn gereden. Om daar samen met 6 Row Dow roeiers de kreek over te roeien richting Zaamslag. De indeling was snel gemaakt Ellen en Hans stapten in de C5x en de andere zes konden mee in de acht.

De nieuwe C5 is een lichte en super snelle boot, zonder probleem konden we de eerste kilometers uit lopen op de acht maar na 2 km was de acht goed op stoom en liep ons in. Het verbaasde ons allemaal wat een snelheid daarin werd bereikt.
Na het bruggetje was het genieten van de natuur. Het spiegelgladde water met in de rietkragen een flink aantal (wedstrijd)vissers, en veel soorten watervogels.
Onze mede roeiers waren zeer onder houdend en hadden leuke info over de omgeving. Voor dat we er erg in handen en na een stevige eindsprint zaten de 10 km er op.

Na het opruimen van de boten. Gezellig samen koffie gedronken en ervaringen uitgewisseld.

Row Dow hartelijk bedankt voor deze mogelijkheid en jullie zijn bij deze uitgenodigd om een keer in Goes te komen roeien.
Foto,s