RV Scaldis nieuws

Nieuws

17 May 2012

39 Dauwroeiers op Hemelvaartsdag + botendoop


Op een zonnige Hemelvaartsdag is het om kwart voor zeven gezellig druk aan de Westhavendijk. Negenendertig Scaldisleden zijn na een zonnegroet een half uurtje later het water op.

Categorie: General

foto's

Wim heeft net als voorgaande jaren alles perfect gepland. Zo heeft iedereen zijn boodschappen voor het ontbijt gedaan en zijn de indelingen voor de boten gemaakt.

Het blijft iedere keer een verrassing bij wie je in de boot zit, maar zo leer je ook andere (nieuwe) leden kennen. Dit jaar was het water een spiegel en hopelijk heeft iedereen heerlijk geroeid.

Mocht dat niet zo zijn dan was er tijdens het ontbijt zeker voor iedereen wat wils. De traditionele eieren met spek en de fruitsalade zijn zeer populaire klassiekers. Maar de tonijnsalade die tijdens de cursus van Carla Beekman al enorm in de smaak viel, kwam nu ook met stip binnen:))

Na het Dauwroeien stond er een botendoop gepland. Ook hiervoor was vanuit de vereniging veel belangstelling.

Joke heeft namens het aangepast roeien de Soportimistclub de Bevelanden bedankt voor hun bijdrage aan de nieuwe riemen voor de Rob  Pompe.

Robert heeft een korte uitleg gedaan over het opknappen van de Nieuwe Diep.
Deze werkzaamheden heeft hij samen met Peter Dirkson uitgevoerd.

Matty heeft de Zuydvliet gedoopt. Daarin verwijzend naar de ligging (van de zuydvliet) naast de Piet en de Schenge, die wij ook in onze loods hebben (hadden). En wenst de boot een behouden vaart en weinig schade toe. Ria één van onze nieuwe leden was zo attent om een mooie bos bloemen (in Scaldis kleuren) mee te nemen. Dit viel zichtbaar in goede aarde.

Tot slot is onze nieuwe skiff gedoopt door Ellen. Haar toespraak vindt je onder de foto.




Als wedstrijdcommissaris heb ik de eer gekregen om jullie allen, bestuur en Scaldianen, welkom te heten op deze stralende Hemelvaartsdag en botendoop van dit schitterende schip.

Er is al veel gesproken over de nieuwe lichte wedstrijd skiff. Velen hebben haar al bewonderd.
De boot is een zo goed als nieuwe Wintech skiff. Een top wedstrijdboot, waarin het streven naar de perfecte haal nog meer concentratie en perfectie vereist. Een boot waarin je met technisch goed roeien, beloond wordt en echt hard kunt gaan. Dankbaar ben ik het bestuur, de materiaalcommissie en diverse leden, zonder hen had dit project niet gerealiseerd kunnen worden!

Nu over de naam van de boot...Om de Scaldistraditie in ere te houden is er gekozen voor een naam die gerelateerd is aan een Zeeuws(e)-water, -kreek, -vliet, -rack, of -plaat. De nieuwe skiff in kwestie vaart voortaan rond als Nunnenplaatje. Dit ‘Plaatje' is te vinden ten westen van de havenmonding van Zierikzee. Hier loopt een smalle geul tussen het vast land en het Nunnenplaatje naar het noorden. Je vindt op deze plek in de Oosterschelde een Mosselzaadvanginstallatie. Je kunt er echter ook een mooi duiken tussen Zeedahlias, Dodemansduimen, kreeften, krabben of zelfs het paringsritueel van Sepias of Pijlstaartinktvissen van dichtbij bewonderen.

Het Nunnenplaatje is een geweldige aanwinst voor Scaldis!
Benut haar goed: investeer in jezelf, train hard, luister naar je coaches en haal er het maximale rendement uit. Ik hoop dat deze lichte wedstrijdskiff de nodige blikken zal binnen halen.

Ik vind het dan ook een grote eer om deze skiff te dopen, Nunnenplaatje ik doop u met vers Scaldis-water en wens u een behouden en succesvolle vaart.