RV Scaldis nieuws

Nieuws

13 Jun 2010

Scaldis goed voor twee maal blik en twee baanrecords op de Markregatta.


Afgelopen zaterdag 12 juni was de Markregatta in Breda de laatste wedstrijd van het voorjaar seizoen. Met negen ploegen was Scaldis goed vertegenwoordigd. Onder een stralende zon werd er door 135 ploegen gestreden om ongeveer 32 blikken. En wat vorige week in Den Bosch net niet lukte, ging nu twee maal goed.
Categorie: General
De Dames C4 in de korte Gos met de jarige Andrea op slagdan Hilde, Nina en Suzan werden door een Jan Oldeheuvel als winnaar over definish gestuurd ruim voor de ploegen van Helling en Tor. In een tijd van 22 min16 werd het baanrecord met bijna 4 minuten verpulverd!!!! Dat de stuur 93 kgweegt maakt voor deze kanjers blijkbaar geen verschil. Als ze denajaarswedstrijden ook zo doorgaan komen dat set nieuwe riemen uit het VIPklassement van de ZRB inzicht.

De mix2 met Ellen en Hans pakten niet alleen voor de derdekeer blik dit voor seizoen maar wonnen deze wedstrijd ook voor de derde keerachter elkaar. Met 20min10 verbeterden ze hun eigen baan record met 1min27  goed voor een kleine 15 km peruur.

Guido roeide in de Schotsman de afstand in het J18 1x veldin 24 min17 en werd derde. Hij moest het opnemen tegen de Nederlands kampioenin die klasse.

De H4 in Den Overnaedsche Beuk met Hendrik, Thijs, Ernest,Lodewijk en stuurman Guido was een gelegenheidsteam en deden 21min04 over de 5km

De mix2 in Den Onbekenden met Cynthia en Joeri roeiden in23min08 naar de finish.

De D4 in de Kats Rack met Ellen, Hilde, Suzan, Marjolijnen stuurvrouw Ineke roeiden naar een derde plaats in 20min21 ook bijna 15 kmpu. Hierbij moet op gemerkt worden dat ze alle vier voor de tweede keerstarten. Prima prestatie dames

De mix gladde 4 in de Oliegeul met Andrea, Ronald, Nina,Jan vd W en nogmaals stuurman Jan Oldeheuvel  zetten een tijd neer van 22min44. 35sec sneller dan bv demix4 Veteranen. Helaas velden niet samen gevoegd. Anders was dit het derde blikwaardig. (zou het toch aan de stuur liggenJ)
De mix2 in de Phrixus met Marjolijn en Thijs noteerden eentijd van 21min06
De H1x in de Rocke Plaete met Hans roeide in een veld van22 skiffeurs naar de 15de plaats in 21min55 (14km pu)


meer informatie:http://markregatta.nl/